Deva’dan eğitim atağı

Deva’dan eğitim atağı

 

Haberimizvar- Yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Durumu iyi olmayan öğrenciler kırtasiye ve kaynak kitaba ulaşmakta zorluk çekti. Ekonomik krizin baş gösterdiği dönemde öğrencilerin kitap ihtiyacını karşılamak için DEVA Partisi İl Teşkilatı kolları sıvadı. Bu amaçla Deva Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanı Nuray Özkul, Gençlik Çalışma Başkanı Erdem Ateş, Eğitim Politika Başkanı Erdal Çelik, Sağlık Politikaları Başkanı Yunus Emre Dumlu ve Halkla İlişkiler Başkanı Doğukan Ak önderliğinde yapılan kampanyada çok sayıda kaynak kitap toplanarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı.

 

EĞİTİMİN DEVASI OLACAĞIZ

Zorlu bir eğitim öğretim döneminin başladığını belirten Deva Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanı Nuray Özkul, “Birçok okulda beslenme, servis sorunu baş gösterdi. Bunun yanı sıra öğrencilerin sınavlara hazırlanırken kaynak kitaba ulaşmakta zorlandığı tespit etti. Bu amaçla düzenlediğimiz kampanya ile kısa sürede çok sayıda kitap topladık ve onları öğrencilere ulaştırdık. Eğitim sistemi her sene sil baştan politikalarla, ezbere dayalı politikalarla düzeltilemez. Eğitimin devası olmak için yola çıktık. Öğrencilere yönelik çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 ÖĞRETMENLERE DESTEK

Bu arada Eğitim Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen de yeni eğitim öğretim döneminde öğretmenlerin yaşadığı sorunlara parmak bastı. öğretmenevleriyle ilgili açıklama yapan Ergen, “Öğretmenevlerinde ilk olarak öğretmenleri önceliklendireceğiz. Daha sonra öğretmenlerin ‘Eğitim Destek Banka Kartı’na’ otel yardımı yapacağız. Hedefimiz öğretmenlerin istedikleri otelde uygun koşullarda kalacakları bir sistem. Öğretmen hareketliliğini artıracağız” dedi. 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TOKİ, Antalya dahil 26 ildeki 365 arsayı açık artırmayla satışa çıkardı

Dün 100 liraya aldığın gıda sepeti bugün 279 lira