Devlet ödeneği 50, fiyatı 600 TL

Devletin 11 yıldan beri gözlük cam ve çerçeveye verdiği ödeneğin değişmediği açıklandı. Ortalama bir gözlük fiyatının günümüz koşullarında 600-700 TL den başladığı düşünüldüğünde 11 yıldır devletin gözlük ve çerçeveye katkı payı olarak sadece 50 TL ödemesi çok cüzi kalıyor.

Gözlük konusunda Optisyenlerle vatandaşlar karşı karşıya bırakıldı.  (SGK)  3 yılda bir olmak üzere gözlük çerçeve bedeli olarak 37.80 TL, gözlük camı için ise 10-15 lira arasında ödeme yapıyor.  Bu rakam günümüzde çok cüzi kaldığı ifade edilirken, Optisyenler, “Vatandaşın ödeme gücü yok. Her gün yüzlerce vatandaş geliyor gözlük için. Fiyatları söyleyince biz bunu ödeyemeyiz, yok mu bir çaresi diye bizden yardım istiyor.  Ne yapacağımızı şaşırdık.- Devlet bu kadarını ödüyor, gerisini siz ödeyeceksiniz’ denilince gözleri yuvaların fırlayacakmış gibi oluyor. Birçoğu da bu kadar param yok, ödeyemem derken, boynunu büküp gidiyor. Bu durum bizi de üzüyor” dediler.

“BOĞAZIMI ANCA DOYURUYORUZ”

Optisyenler tartışarak gözlüklerini almadan geri dönen vatandaşlar, zaten artan ekonomik şartlara zor uyum sağlıyoruz” derken, “Haliyle sağlık giderlerine bütçe ayıramadık. Aldığımız maaş ve emekli maaşları anca boğazımıza yetiyor. Geride ev kirası, elektrik, su, telefon, okul masrafları, yol parası derken sağlık giderlerine bütçe yetmiyor. Gözlük ise olmazsa olmazlarımız arasında gözlüksüz göremiyoruz. Devletten yardım istiyoruz. Gözlük fiyatlarının hiç olmazsa yarısı ödesin. Ona bile razıyız. Optisyenlerle fiyat konusunda tartışıyoruz. İsyan içindeyiz. Gözlük te kullanmamız şart. Göremiyoruz” şeklinde konuştular.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Korkutelide orman yangını

Korkuteli Haberleri: Korkuteli’de orman yangını

1. Uluslararası Ahıskalı Türk Kadınları Sempozyumu başladı

Serik Haberleri: 1. Uluslararası Ahıskalı Türk Kadınları Sempozyumu başladı