İYİ Parti’de ihraç istemiyle disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’nın iş insanlarından kayıt dışı para toplayıp Akşener’in özel kalemine ve kalemin eşine verdiğini iddia etmişti.
Akşener’in özel kalemi Esma Bekar hukuki süreç başlatacağını duyurmuştu. İYİ Parti lideri Akşener de, “Edep, ahlak, hayâ duygusu siyasette çok önemlidir” diyerek çıkışmıştı.
Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Dikbayır, “Bu sözlerin altına imzamı atarım” dedi, şöyle devam etti:
“Doğru söylüyor, bence siyaset aynen öyle yapılmalı, yalanla iftirayla kumpasla yapılmamalı. Çok doğru söylemiş, keşke söylemden çok uygulayabilselerdi de…”
Esma Bekar hakkında Akşener’e daha önce iki kez şikâyette bulunduğunu söyleyen Dikbayır, “Esma Hanım kendini şikâyet eden kim olursa onun kuyusunu kazardı… Çok kimse de cesaret edemezdi. Bu tip olay çok oldu. Ama Genel Başkan Esma Hanım’a kimseyi dokundurtmaz” dedi.



Yorumlar
Loading…