Dilara Aksüyek kimdir?

Dilara Aksüyek kimdir?

Dilara Aksüyek nereli? Kaç yaşında?

Dilara Aksüyek kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu, burcu? Dilara Aksüyek oynadığı diziler? Dilara Aksüyek sevgilisi kim? Dilara Aksüyek boy kilo yaş bilgileri, hakkında merak edilenler, kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Dilara Aksüyek hayatı ve biyografisi

Dilara Aksüyek Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Dizlerde rol aldığı karakterlerle ön plana çıktı ve tanınmaya başladı. En büyük çıkışını 2015 yapımı Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde canlandırdığı Mahfiruze Sultan rolü ile yaptı.

Dilara Aksüyek 24 Temmuz 1987 yılında İzmir Karşıyaka ilçesinde dünyaya geldi. Memleketi aslen İzmir’dir. Çocukluk yılları ve öğrenimine İzmir’de başladı. Liseyi tamamladıktan sonra İstanbul’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde eğitim almaya başladı.

Dilara Aksüyek kameraların karşısına ilk kez 2012 yılında “Evlerden Biri” dizisi ile adım attı. Bu dizide “Filiz” karakterine hayat verdi. 2013 yılında “Merhamet” dizisinde “Şadiye” rolü ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Ardından “Kadim Dostum” dizisinde “Deniz” rolünü canlandırdı. En büyük çıkışını “Muhteşem Yüzyıl: Kösem” dizisinde “Mahfiruze Sultan” rolü ile yaptı. 2017 yılında “İstanbullu Gelin” dizisinde “İpek” rolü ile kariyerinde zirve yaptı.

Dilara Aksüyek boyu 1.68 kilosu 57 kg burcu Aslan’dır. 2020 yılında “Arıza” dizisinde “Füsun” karakteri ile rol aldı.

Dilara Aksüyek dizileri ve filmleri

Dilara Aksüyek oynadığı diziler? Dilara Aksüyek hangi dizilerde oynadı?

  • 2020 Arıza (Füsun)
  • 2017 İstanbullu Gelin (İpek)
  • 2016 Mahrumlar (Tanem)
  • 2015 Muhteşem Yüzyıl Kösem (Mahfiruze Sultan)
  • 2015 Adı Mutluluk (Dolunay)
  • 2014 Kadim Dostum (Deniz)
  • 2013 Merhamet (Şadiye)
  • 2012 Evlerden Biri (Filiz)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Onur Bay kimdir?

Onur Bay kimdir?

Sidar Tublek kimdir?

Sidar Tublek kimdir?