Doğa yürüyüşçülerinin yeni rotası çiçek şöleni oldu

Doğa yürüyüşçülerinin yeni rotası çiçek şöleni oldu

Antalya, turizmin yanı sıra doğal güzellikleriyle de ilgi çekiyor. Toroslar’ın dik kayalıkları, yerli-yabancı dağcıların odak noktası haline dönüşürken, antik Likya ve St. Paul yolları ile bireysel yıllık Yörüklerin göç yolları başta olmak üzere merkezde birçok dağlık ve ormanlık alanı, doğa yürüyüşlerine olan ilgiyi artırdı. Yerli ve yabancı turistlerin yanı kentte yaşayanlar, hafta sonlarını bu parkurlarda 10-20 kilometrelik yürüyüşler yaparak yapabiliyorlar.

‘Patika Doğa’ adlı yürüyüş grubu, bu yılın doğa meraklılarına alternatif sundu. Korkuteli’de yürüyüş gerçekleştirirken grup üyeleri, rengarenk çiçekli meyve bahçelerinde yürüdü. Fotoğraf tutkunları için de güzel manzaralar sunulan parkurda, badem, erik, şeftali ve armut bahçelerinde 13 kilometrelik yürüyüş yapıldı.

‘TÜRKİYE’NİN MEYVE CENNETİ’

‘Patika Doğa’ grubunun kurucusu Nusret Yakışıklı, Türkiye’de meyve açısından üretim ‘Toros ardı’ olarak sunulan ve Fethiye’den ayrılan, Elmalı, Korkuteli, Burdur, Isparta, Eğirdir ve Beyşehir göllerinin çevresi ile Ereğli, Karaman, Niğde’ye kadar olan Türkiye’nin meyve cennetini oluşturduğunu söyledi.

‘JAPONYA’DAKİ SAKURA ÖRNEĞİ GİBİ’

Bu dönemdeki meyve bahçelerinde aralıkların aralığı, tür ve iklim farklılıklarına göre, mart ortasında aralık, mayıs sonuna kadar sürdüğünü belirten Yakışıklı, “İlk önce bademler çiçek açılır. Ardından sırasıyla erik, kayısı, şeftali, armut, kiraz ve en son da elmalar çiçek açılır Bu coğrafyada uçsuz bucaksız meyve bahçeleri de var. Japonya’da sakura denilen kiraz bahçelerinin çiçek açma dönemi vardır ve bu dönem turizm açısından çok önemlidir.Bizde de bu çiçek dönemleri turizm sektörü açısından değerlendirilebilir” dedi.

‘BUDANAN TOMURCUKLAR PAZARLANABİLİR’

Patika olarak gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşlerinin sportif ve sağlıklı yaşam amaçlı olduğunu dile getiren Nusret Yakışıklı, Antalya’nın alternatif turizm çeşitlerini sürdürmekten çok çabaladığına da dikkati çekerek, mart ile mayıs ayları arasında 3 ay süren alternatif turizm çeşidi olarak ele alınması, özellikle bu konuda Uzakdoğulu çekilebileceği vurgulandı. Bu tür etkinliklere yönelik görsel şölen sunan meyve bahçeleri olduğunu da belirten Yakışıklı, bahçelerin budama döneminde tomurcuklu kısımların çiçekçilik sektöründe de pazarlanabileceğini söyledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Bisiklet tutkunları Antalya ‘da buluşuyor

Alanyaspor durdurulamıyor: 0-3

Alanyaspor durdurulamıyor: 0-3