DÜNYANIN EN KAPSAMLI TURİZM ANSİKLOPEDİSİ ÇIKIYOR

Editörlüğünü ve koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazmi Kozak ve Prof. Dr. Metin Kozak’ın yaptığı ansiklopedi 31 kişilik araştırma ekibinin desteği ile hazırlandı. 16 ciltten oluşan ve 2240 yazarın 8084 madde yazarak katkı verdiği Türkiye Turizm Ansiklopedisi Detay Yayıncılık tarafından yayımlanacak.

Toplumların bilimsel ve kültürel birikimlerinin bir aynası olan ansiklopedi çalışmalarına Türkiye’den bir katkı geliyor. Türkiye Turizm Ansiklopedisi başlığını taşıyan ve 16 ciltten oluşan yayın önümüzdeki aylarda okurlarla buluşuyor. Editörlüğünü ve koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazmi Kozak ve Prof. Dr. Metin Kozak’ın yaptığı ansiklopedi 31 kişilik araştırma ekibinin desteği ile hazırlandı. 16 ciltten oluşan ve 2240 yazarın 8084 madde yazarak katkı verdiği Türkiye Turizm Ansiklopedisi Detay Yayıncılık tarafından yayımlanacak

Ansiklopedi Türk Turizmiyle İlgili Her Konuyu İçeriyor

Türkiye Turizm Ansiklopedisi turizm alanının ve turizm sektörünün yakından ilgili olduğu pek çok konudaki maddelerden oluşuyor. Toplamı 8084 maddeden oluşan ansiklopedi çalışmasında yer alan yazı bazı maddelerin konuları şu şekildedir: Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, arkeolojik kazılar, Turizm Bakanları, destinasyonlar, han ve kervansaraylar, havayolu işletmeleri, il kültür ve turizm müdürlükleri, iller, kamp ve karavan işletmeleri, lisans düzeyindeki turizm ve otelcilik programları, lisansüstü turizm programları, müzeler, oteller, önlisans düzeyindeki (MYO) turizm ve otelcilik programları, örenyerleri, seyahat acentaları, şehirlerarası otobüs firmaları, tur operatörleri, turizm alanında çalışan sivil toplum kuruluşları (dernekler), turizm kamuoyunda tanınan öncü kişiler, turizmin çeşitleri, turizm fakülteleri, turizm tarihi, turizmle ilgili kamu kurumları, turizmle ilgili kavramlar, turizmle ilgili fiziksel ve iktisadi planlar, turizmle ilgili yasal düzenlemeler, yayınlar ve yayıncılık kuruluşları, yeme-içme işletmeleri ve yurtdışındaki turizmle ilgili kurum ve kuruluşlar.

Dünyadaki En Kapsamlı ve Benzeri Olmayan Öncü Bir Çalışma

Türkiye Turizm Ansiklopedisi hakkında görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Nazmi Kozak, ansiklopedilerin 18. yüzyıldan itibaren dünyada hazırlanmaya ve yayımlanmaya başladığını ve ansiklopedi hazırlamanın bir etellektüel gelişmişlik göstergesi olarak görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Kozak sözlerine şöyle devam etti: “Bir toplumun kendi entelektüel birikimi ile kendi ansiklopedisini hazırlayabilmesi önemli bir akademik ve kültürelgelişmişlik göstergesidir. Aynı şekilde bir akademik çalışma dalının (disiplin/bilim dalı) kendi ansiklopedisini hazırlayabilme aşamasına ulaşabilmesi derüştünü kanıtlamasının bir göstergesi olarak kabul edilmelidir. Türkiye Turizm Ansiklopedisi; Türk akademisyen, araştırmacı ve lisansüstü öğrencilerin katkılarıyla hazırlanmış bütünüyle ulusal bir çalışmadır.Beş yıl gibi bir sürede iki koordinatör/editör, 31 araştırmacı tarafından hazırlanan Türkiye Turizm Ansiklopedisi’nde 2240 yazar toplam 8084ansiklopedi maddesi yazdı. Toplamı 16 ciltten oluşan bu ansiklopedi, içerdiği konular, kapsamı ve getirdiği bazı yeni uygulamaları ile Türkiye’de hazırlanan ve yayımlanan ansiklopediler içinde ayrı bir yere sahiptir. Bu yayın aynı zamanda, içeriği itibariyle turizm alanındadünyadaki en kapsamlı ve benzeri olmayan öncü bir ansiklopedi çalışmasıdır.”Prof. Dr. Kozak, Türkiye Turizm Ansiklopedisi’nin şubat ayı içinde okurlarla buluşması için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Turizm Ansiklopedisi ile ayrıntılı bilgi için bkz.:http://turkiyeturizmansiklopedisi.org

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Erken seçim yok

REGNUM CARYA’DA GERÇEKLEŞTİ