Ece Mumay Kimdir?

Ece Mumay 22 yaşında genç başarılı bir şarkıcıdır. Genç yaşlarda müzik hayatına başlayan Youtube yüklediği videolarla başlayan Ece Mumay İrem Derici’nin de dikkatini çekmiştir. TRT 1’de yayınlanan Sabah programına da çıkınca, milyonlar tarafından tanındı kısa sürede kişi tarafından dinlenmiştir. 2017 yılında da Belki Bir Gün, Vazgeç Gönül, Gitmem ve Eylül şarkıları ile en çok dinlenen şarkılar listesine girmiştir.

Ece Mumay 1998 yılının 12 Ağustos tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 2020 itibari ile 22 yaşındadır.

Ece Mumay’ın boyu 1.65 cm’dir.

Ece Mumay 56 kilodur.

Ece Mumay 12 Ağustos tarihinde doğduğu için Aslan burcudur.

Ece Mumay müzik hayatına 8 yaşında gitar çalarak adım atmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı lise bölümünde 3 yıllık klasik kemençe eğitimi almıştır. Sonrasında 4.sınıfta gitar bölümüne geçmiştir ve mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı Gitar Bölümünü kazanmış ve üniversite eğitimine başlamıştır.

Ece Mumay ünlü sanatçı İrem Derici’nin Kalbimin Tek Sahibine isimli şarkısına klip çekmiştir. sosyal medya hesaplarından olan Twitter’da paylaşmıştır. Bu klip Ece Mumay’ın hayatının dönüm noktası olmuştur. Klip ile birlikte hayran kitlesini arttırmıştır ve İrem Derici’nin de dikkatini çekmiştir. Ece Mumay TRT 1’de ekranlara gelen sabah programına davet edilmiştir. Müzikseverler tarafından tanınmıştır. Youtube’un Türkiye’de en çok tıklanan üç isminden biri olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Ece Mumay, “Belki Bir Gün”, “Vazgeç Gönül”, “Gitmem” ve “Eylül” adlı 4 single parçası ile Pasaj Müzik şirketinden “Odamdan” adlı tamamı akustik kaydedilen albümünü 2017 senesinde çıkarmıştır.

2019 yılında Söyle ve Hırka isimli şarkılar ile adını duyurmuştur. 2020 yılında Senden Sonra ve Ansızın şarkılarını yapmıştır.

Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Ece Mumay Belki Bir Gün, Vazgeç Gönül, Gitmem ve Eylül şarkıları ile 2017 yılında çok tanınmış sevilmiş ve en çok dinlenen şarkılar listesine girmiştir.

Sosyal medya fenomeni ve başarılı şarkıcı Ece Mumay’ın sevgilisi yoktur.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ceyla Büyükuzun Kimdir?

Sena Suzan Şen Kimdir?