Eda Akalın

Eda Akalın

Eda Akalın 1994 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Öğrenimine İstanbul’da başladı. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ni tamamladıktan sonra üniversite eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünde devam etti. Aynı eksende Sosyoloji bölümünü de tamamlayarak üniversiteden mezun oldu.

Eda Akalın oyunculuğa lise yıllarında tiyatro ile ilgi duymaya başladı. 2017 yılında ISTA – International School Theatre Association’da eğitim aldı. Oyunculuk yapamaya başlamadan önce 2019 yılında Craft Oyunculuk Atölyesi bünyesinde temel oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Eric Morris, Stanislavski ve Meisner teknikleri üzerine eğitimler aldı. Ayrıca Müjdat Gezen Tiyatro Kursu eğitimi aldı. 2019 yılında Pasaport or Passport oder Reisepass tiyatro oyununda sahne aldı.

Eda Akalın kameraların karşısına 2016 yılında Ara Beni kısa filmi ile adım attı. 2018 yılında Keşke Hiç Büyümeseydik dizisinde İlkay rolü ile büyük bir çıkış yakaladı. 2020 yılında ilk kez beyazperde de rol alarak Masallardan Geriye Kalan sinema filminde rol aldı. 2020 yılında Krispi reklam filminde rol aldı. 2021 yılında Seksenler dizisinde Suna rolüne hayat veren güzel oyuncu Eda Akalın boyu 1,75 cm kilosu 60 kg ve burcu Oğlak.

2012 yılında Tevfik d’Or Yarışması kapsamında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca Craft Oyunculuk Atölyesi kapsamında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Eda Akalın günümüzde İngilizce Drama eğitmenliği yapmakta ve oyunculuk kariyerini sürdürmektedir.

Eda Akalın oynadığı diziler ve filmleri

  • 2021 Seksenler (Suna)
  • 2020 Masallardan Geriye Kalan
  • 2018 Keşke Hiç Büyümeseydik (İlkay)
  • 2016 Ara Beni

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Gökçe Yıldırım

Gökçe Yıldırım

Anıl Kurtuldu

Anıl Kurtuldu