Ekin Beril Kimdir?

Ekin Beril 27 yaşında çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilisi olan Çanakkale doğumlu genç yetenektir. Üniversiteye başlayana kadar Çanakkale’de yaşamıştır. İstanbul’da üniversite döneminde bar vb. mekanlarda sahne almış ve şarkı söylemiştir. Ekin Beril’in doğum tarihi, burcu, eğitimi, ailesi, kariyeri hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.

Ekin Beril doğduğunda evde org, mikrofon ve amfi olduğunu bunları çalarken komşuları rahatsız ettiğini söylemektedir. Ortaokul çağına geldiğinde ise elektro gitar aldığını arkadaşları ile ortaokul, lise yıllarında okuldan kalan vakitlerinde stüdyo kiralar ve sevdikleri şarkıları çaldıklarını söylemektedir.

Sonrasında üniversite için İstanbul’a geldiğinde kurdukları grupla İstanbul’da çeşitli barlarda ve üniversite festivallerinde sahneye çıktıklarını kendini bildiğinden beri hep müzikle iç içe olduğunu söylemiştir.

Henüz lise yıllarından itibaren Youtube’da müzik yapan ve çok büyük kitlelere ulaşan insanları gördüğünü ve o zamanlardan sonra internette müzik yapma fikrinin hep aklında olduğunu söylemiştir. 2014 yılında kendi videolarını yapmaya başladığını söylediği ilk şarkının da Coldplay’den Magic şarkısı olduğunu belirtmiştir.

Youtube için video çektiği ilk dönemlerde telefondan videoları birleştirerek şarkıları hazırladığını söylemiştir. Telefonuna, videoları kolaj yapan bir uygulama indirdiğini videoların birbiriyle senkronlarının tutmasının oldukça zor olduğunu söylemiştir. Bir yandan da güzellik kaygısına düşmek istemediği için sadece dudaklarının göründüğünü zaten amacının eğlenceli içerik sunmak olduğunu söylemiştir.

Ekin Beril sürekli müziğin içinde olmasına rağmen müziğin kendisi için sadece hobi olduğunu derslerinin her zaman çok iyi olduğunu söylemiştir. Üniversitede hukuk bölümüne girdiğini avukat olmak hayali olmadığını ancak akademik kariyerin kendisi için önemli olduğunu belirtmiştir. Dünyaya hukukçu gözüyle bakabilme yetisine sahip olmanın kendisine çok şey kattığını düşündüğünü okulunun henüz bitmediğini şimdilerde müziğin kendisi için daha ön planda olduğunu söylemiştir.

Videolarında kullandığı aletlerin birbiri ile senkronize çalışabilen türde ekipmanlar olduğunu neredeyse tüm videolarında olan Ableton Push, önceden hazırladığı veya o an kaydettiği sesleri kontrol etmesine yaradığını söylemektedir. Efekt pedalı ile seslere çeşitli efektler verip dijitalleştirdiğini farklı sesler kullanmak için ise elektriksel sinyaller üreten synthesizer’dan yararlandığını çoğu zaman bu şekilde üst üste eklediği sesler ile şarkıları oluşturduğunu belirtiyor.

Cover yapacağı şarkıyı seçerken en önemli noktanın şarkının armonileri ve melodik yapısı olduğunu bir şarkının cover’ını yapma süreci, sıfırdan şarkı yapmaktan farksız olduğunu söylüyor.

Pinhani’nin Ben Nasıl Büyük Adam Olucam parçasına cover yaptığını ve şarkıyı çeşitli enstrümanlarla baştan sona kurduğunu söylemiştir. Hem yapması, hem de izlemesinin oyun gibi olduğunu, dokuz milyondan fazla izlenmesinin sebebinin de bu olabileceğini söylemiştir.

Ekin Beril’in diğer cover yaptığı şarkılar ise Shape Of You, Düşünme Hiç, Bırak Kadının Olayım, Budapest, Overload, Gelsin, Elephant Gun, Dantel gibi şarkılardır. Ve bu coverlarda çok beğeni toplamıştır.

İlk defa kendisinin yazıp bestelediği Zaman isimli dört şarkıdan oluşan EP’nin yeni yayınlandığını ve Miksleri Tunç Çakır, mastering’leri Shaw Hatfield yaptığını söylemiştir.

Ekin Beril, karantina günlerinde müzikseverleri yalnız bırakmayarak Demirören Medya’nın “evde kal” çağrısı yaptığı ‘#EvdeKal #MüzikleKal’ projesine destek vermiştir. Ekin Beril evinden yaptığı konserle sevenlerine moral vermiştir. Karantina günleri diye moral bozmuyoruz demiş ve Her Şey Yolunda isimle moral şarkısını da takipçileriyle paylaşmıştır. Bizim için her türlü riski alarak, var gücüyle çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini sunduğunu da söylemiştir.

Ekin Beril’in youtube hesabının ismi Ekin Beril şeklindedir. Kanalının 288 bin takipçisi vardır. Yeni klipleri de Youtube kanalında yayınlanmaktadır. İnstagram hesabının ismi ekinberil şeklindedir. Hesabının 405 bin takipçisi vardır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Damla Uğurtürk

Cihan Yenici