Elocon pomad ne işe yarar? Uçuğa iyi gelir mi?

Elocon pomad özellikle sedef hastalığı için doktor kontrolünde kullanılan bir pomaddır. Beyaz veya sarımtırak bir renkte olan Elocon pomad emzirme dönemindeki anneler için uygun değildir. Peki Elocon pomad nedir? Krem kortizon tipi bir hormon ilaçtır. Lakin kortizon içermesinden ötürü akıllarda Elocon pomad cilt lekeleri içinde kullanılabilir düşüncesi gelmemelidir. Bunun için doktora başvurarak farklı bir pomad rica edebilirsiniz. Yazımızda Elocon pomad ne işe yarar?Ve Elocon pomad leke tedavisi için kullanılır mı? Sorularının cevaplarını kaleme aldık.

Yazımızı yazarken Elocon pomadın prospektüsü baz alınmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir. Kremi kullanmak kişinin kendi iradesi altındadır. Herhangi bir sorumluluk kabul edilmez.

Elecon krem son zamanlarda birçok kişinin doktor kontrolünde kullandığı pomatlardan birisidir. Genellike 30 g’lık pomat içeren alüminyum tüplerde satışa sunulmaktadır. Pomad deriye sürülerek uygulanmaktadır. Aynı zamanda kortizon tipi bir hormon ilacıdır. Güçlü kortikosteroidler sınıfında yer alır.

Elecon krem genellikle belli başlı cilt sorunlarından meydana gelen kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmak amacıyla cilt yüzeyine uygulanan bir pomaddır. Özellikle sedef hastalığı olarak bilinen psoriasis, atopik dermatit, tahriş edici maddelere bağlı ve/veya alerjik dermatit gibi mometazon furoata yanıt veren bazı iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Elecon kremin tedavisinde rol oynadığı Psoriasis vücudun dirseklerinde, dizlerinde, saçlı kafa derisinde ve vücudun diğer bölgelerinde kaşıntı ile seyreden, pulcukların olduğu ve pembe lekeler ile karakterize bir deri hastalığıdır. Aynı zamanda yine Elecon kremin tedavisinde rol oynadığı dermatit ise cildin dış faktörlere karşı bir alerjik durum göstermesine bağlı olarak meydana gelen deri hastalığıdır.

Bazı kremler bazı insanlar için oldukça zarar olabilmektedir. Elocon kremde de bu durum geçerliliğini korumaktadır. Aşağıda listelediğimiz kişiler Elocon pomodı kullanmamaları gerekmektedir.

Elecon kremi günde 1 defa hasarlı olan bölgeye sürün. Doktorunuz ya da eczacınız ekstra bir öneri de bulunmadığı sürece geniş bölgelerde ya da birbirine temas eden deri (kasık, koltuk altı bölgesi gibi) yüzeylerinde uzun süre kullanmayınız. Bu durum geri dönülmez deri sorunlarına yol açabilir.

Kremi kullandığınız bölgeyi sargı ile ya da başka herhangi bir pansumanla kapatmayınız. Ayrıca kremi bırakırken de biranda kesmemeye özen gösterin. Bununla birlikte gözlerinize temas ettirmeyin. Temas halinde olursa bol bol duru su ile durulayın.

Eğer Elecon kremi yüzünüze uygulayacaksınız tedavi süresini maksimum 5 gün ile sabitleyin. Özellikle çocuklarda 5 günden daha fazla kullanmayınız. Aynı zamanda cildinizde büyük alanlara sürecekseniz uzun süre kullanmaktan kaçının.

Elecon kremi uygularken ince bir tabaka halinde uygulamanız gerekmektedir. Bölgeye ilaç kayboluncaya kadar masaj yapabilirsiniz. İşlem sonunda tüpü kapatmayı ve ellerinizi yıkamayı unutmayın.

Elecon kremin 1.000 hastada birden az görülen yani ‘Elecon kremin seyrek görülen yan etkileri’ kategorisinde yer alan bazı yan etkiler vardır. Bunlar şu şekildedir:

Birde bununla birlikte Elecon kremin 10.000 hastada birden az görülen yan etkileri mevcuttur. Bunlarda ‘Elecon kremin çok seyrek görülen yan etkileri’ kategorisinde yer almaktadır. Bunlar ise şu şekildedir:

Elocon pomad kullanımı hakkında merak edilen sorular bir hayli artmaya başladı. Bizde Elocon pomad kullananlardan akıllarında yer alan sıkça sorulan soruları derledik.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Madecassol krem makata sürülür mü? Madecassol krem makata zarar verir mi?

Travazol krem makata sürülür mü? Travazol krem makat kaşıntısına iyi gelir mi?