Evsizlere sıcak yuva

Evsizlere sıcak yuva

Yağış, fırtına ve soğukların etkili olduğu Antalya’da sokakta yaşamlarını sürdürmek zorunda olan vatandaşlar kaderine terk edilmiyor. Sokakta kalan vatandaşlara kucak açan Antalya Büyükşehir Belediyesi, evsiz vatandaşları Bimekan Barınma Merkezinde ağırlıyor. 10 Ekim 2023 yılında tekrardan faaliyete geçen Bimekan Barınma Merkezi’nde 82 evsiz vatandaş ağırlanıyor.

SON 2 AYDA 250 KİŞİ FAYDALANDI

Bimekan Barınma Merkezinde emniyet güçlerine ve zabıta ekiplerine veya bireysel olarak başvuru yapan vatandaşlara, sağlık, giyim, yemek, duş, çamaşır ve temel barınma gibi birçok imkan sağlanıyor. Toplamda 82 yatak kapasitesi olan birimde son 2 ay içerisinde 250 evsiz vatandaşa barınma imkânı sunuldu.

HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANIYOR

Bimekan Barınma Merkezi’nden faydalanan 55 yaşındaki Murat Demirkapı da bu tarz barınma merkezlerinin her yerde olmasının gerektiğini vurgulayarak  “Buradaki çalışanlarımızdan Allah bin kere razı olsun. Burada sıcak çorbamız, yemeğimiz çıkıyor ve tüm imkanlarından faydalanabiliyoruz. Günlük ihtiyaçlarımızı da karşılayabildiğimiz bir yer. Buradaki çalışan tüm arkadaşlardan da memnunuz. Bu tarz yerlerin her yerde olması gerek. Antalya Büyükşehir Belediyesi böyle bir imkân sağladığı için emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Çalık DP Serik Adayı

Çalık DP Serik Adayı

Böcek Şanlıurfalılar ile buluştu

Böcek Şanlıurfalılar ile buluştu