Fastjel Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Fastjel aslında ciltteki ağrıyı ve iltihabı tedavi eden çok etkili ve güçlü bir jel krem formudur. Peki Fastjel nedir, fastjel krem ne işe yarar, fiyatları ne kadar, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, muadilleri nelerdir ve yan etkileri nelerdir gibi soruların cevaplarını merak ediyor musunuz? O zaman yazımızı okumaya devam edin.

Bu jel krem, steroid olmayan bir anti-enflamatuar ilaç kategorisine girer (NSAID). Bu jel krem, vücutta iltihap ve ağrıya neden olan hormonları yok etme görevini yapar. Bu jel krem, artritin sebep olduğu ağrı veya iltihabı iyileştirmek amacı ile kullanılır. Bu jel krem aynı zamanda hafif ila orta derecede ağrı veya adet ağrısını tedavi etmek için de kullanılır.

Artrit tedavisinde sadece Fastjel uzatılmış salımlı kapsüller etkilidir. Bu jel krem formu akut ağrıyı tedavi etmek için yeterince hızlı çalışmaz. Bu jel krem, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Bu jel kremin etken maddesi ketoprofen adlı bir maddedir.

Bu kremin güncel fiyatı 15.15 TL’dir.

Artrocol Jel, Artrocol Enjeksiyonluk Çözelti Içeren 5 Ampül, Artrocol Kapsül, Bi-profenid Uzatılmış Salımlı Çentikli, Bi-profenid Tablet, Catoxfen Enjeksiyonluk Çözelti, Ketober Sprey, Ketober Gargara, Mivelin Kapsül, Nevrozz Enjeksiyonluk Çözelti, Profenid Jel, Profenid Şurup, Profenid Supozituar, Profenid Ampül, Proflam Şurup Ve Vaniket Jel bu ürünün muadilleridir.

Bu jel krem kullanmaya karar vermeden önce bu ilacın ve diğer tedavi seçeneklerinin potansiyel faydalarını ve risklerini dikkatle değerlendirin. Bireysel hasta tedavi hedefleriyle tutarlı olarak en kısa sürede en düşük etkili dozu kullanın. Bu jel krem, romatoid artrit ve osteoartritin belirti ve semptomlarının yönetimi için endikedir.

Bu jel krem, ağrının tedavisi için uzun süreli salınım özellikleri nedeniyle akut ağrının tedavisi için önerilmez. Ayrıca bu jel krem ayrıca primer dismenore tedavisi için endikedir.

Bu jel krem, vücuttaki özellikle kaslardaki ve eklemlerdeki ağrı ve iltihabı tedavi ettiği bilinir. Bu jel krem, özellikle artritin neden olduğu ağrı veya iltihabı yok ederek çalışır. Aynı zamanda regl ağrılarını geçirir. 

Bu jel krem, romatoid artrit (genellikle el ve ayaklardaki küçük eklemleri etkileyen inflamatuar bozukluk), osteoartrit (eklemler arasındaki bağ kıkırdağında hasar), ankilozan spondilit (eklemler arasındaki tampon kıkırdağında hasar), omurga veya omurgada iltihap ve akut gut (eklemlerde ürik asit birikimi nedeniyle ağrılı, kırmızı, şişmiş eklemler) dahil olmak üzere herhangi bir artrit nedeniyle iltihap ve ağrının tedavisinde kullanılır. Ayrıca ağrılı adet kanamasında (dismenore) ve kemik ve kas (ortopedik) cerrahiyi etkileyen yaralanmaların ardından ağrı ve iltihapların kontrolünde kullanılır.

Tam olarak prospektüste belirtildiği gibi veya doktorunuz tarafından reçete edildiği şekilde kullanın. Daha fazla miktarlarda veya önerilenden daha uzun süre kullanmayın. Hastalığınızın tedavisinde etkili olan en düşük dozu kullanın.

Bu jel kremi uygulamadan önce mutlaka ellerinizi sabun ve suyla yıkayın. Bu jel kremden ince bir tabakayı etkilenen bölgeye uygulayın ve hafifçe ovalayın. Ardından tekrar ellerinizi sabun ve suyla yıkayın.

Bu jel kremi, oda sıcaklığında nem, ısı ve ışıktan uzakta saklayın. Size verilen tüm hasta bilgilerini, ilaç kılavuzlarını ve talimat sayfalarını okuyun. Herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza veya eczacınıza sorun.

Hayır, bu jel krem açık yaralara uygulanmaz.

Evet, bu jel krem ağrı kesicidir.

Evet, bu jel krem boyun ağrısına ve boyun tutulmasını tedavi eder.

Hayır, bu jel krem bebeklere ve çocuklara uygulanmaz.

Tüm ilaçlar yan etkilere neden olabilir ancak birçok insanın yan etkisi yoktur veya küçük yan etkileri olabilir. Kabızlık, ishal, baş dönmesi, uyuşukluk, gaz, baş ağrısı, göğüste ağrılı yanma hissi, mide bulantısı ve mide bozulması gibi en yaygın yan etkilerden herhangi birinin devam edip etmediğini veya rahatsız edici olup olmadığını doktorunuza danışın.

Şiddetli alerjik reaksiyonlar, kanlı veya koyu renk dışkı, üretilen idrar miktarındaki değişiklik, göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı, konfüzyon, koyu idrar, depresyon, bayılma, hızlı veya düzensiz kalp atışı, ateş, titreme veya sürekli boğaz ağrısı, zihinsel veya ruh hali değişiklikleri, bir kol veya bacağın uyuşması, tek taraflı zayıflık, kırmızı, şişmiş, kabarmış veya soyulmuş cilt, kulakların çınlaması, nöbetler gibi ciddi yan etkilerden herhangi biri meydana gelirse hemen tıbbi yardım isteyin ve bir doktora acil olarak başvurun.

Bunun dışında şiddetli baş ağrısı veya baş dönmesi, şiddetli veya kalıcı mide ağrısı veya bulantı, şiddetli kusma, nefes darlığı, ani veya açıklanamayan kilo alımı, ellerin, bacakların veya ayakların şişmesi, olağandışı morarma veya kanama, olağandışı eklem veya kas ağrısı, olağandışı yorgunluk veya halsizlik, görme veya konuşma değişiklikleri, kahve telvesi gibi görünen kusma, cilt veya gözlerin sararması gibi ciddi yan etkilerden herhangi biri meydana gelirse hemen tıbbi yardım isteyin ve bir doktora acil olarak başvurun.

Bu, meydana gelebilecek tüm yan etkilerin tam bir listesi değildir. Yan etkiler hakkında sorularınız varsa, doktorunuza başvurun. Yan etkiler hakkında tıbbi tavsiye için doktorunuzu arayın. Bu kremi eczanelerden reçetesiz olarak alabilirsiniz.

Genel olarak Fastjel Krem, kazalardan kaynaklanan travmatik durumların iyileştirilmesi için uygulanan bir kremdir. Sporcu yaralanmaları, bel ağrıları, burkulmalar, ödemler, incinmeler ve morlukların tedavi edilmesi noktasında oldukça etkili bir kremdir. Bunun dışında eklem iltihabı, travmatik yaralanmalar, kas ve iskelet sistemindeki ağrı ve ödemi giderir. Ağrı kesici ve kas gevşetici özellikleri vardır.

Fastjel krem ne işe yarar ve fastjel krem ne için kullanılır yazımızın sonuna geldik. Bu konuda aşağıda yorumlarınızı ve görüşlerinizi yazabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılar Hirudoid krem hakkında yazdığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/c/begonyakadin

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Meme kanserinde erken tanı semineri

HDP’nin ikinci adresi DEVA