Felaketin suçlusu HES

 Batı Karadeniz’de yaklaşık 2 gündür süren yoğun yağış ve sel felaketi nedeniyle can kaybı 27’ye yükseldi. Kastamonu’nu Bozkurt ilçesi araçların sürüklendiği, evlerin yıkıldığı felaketten en çok etkilenen bölge oldu. Sadece Bozkurt ilçesinde 25 kişinin öldüğü felaketin ortaya çıkış nedenleriyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

 PAKDEMİRLİ İDDİAYI YALANLADI

 Bozkurt’ta yaşanan sel felaketine HES’in neden olduğu iddia edildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, regülatör kapaklarının açıldığı iddialarını, “Burada HES’le alakalı bir problem yok. ‘Regülatör kapakları, taşkın esnasında açılıyor, ondan patladı’ diyorlar. ama böyle bir durum söz konusu değil. Genelde HES’ler bu işin sebebi yerine genelde bana göre mağduru oluyor” sözleriyle yalanlamıştı.

 HES ŞİRKETİ MESAJ GÖNDERDİ

 Bozkurt’ta yaşayan bir çiftçiye selin gerçekleştiği Çarşamba günü giden mesaj ise gerçekleri ortaya çıkarttı.  Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre çiftçilere giden mesajda, “Çiftçilerimizin dikkatine. Bölgemizdeki yoğun yağışlar nedeniyle sel riski beklenmektedir. Tesislerimizi ve arazilerimizi korumak amacıyla barajlarımız kapatılmış regulataör kapaklarımız açılmıştır. Tüm çiftçilerimizin önlem almasını önemle rica ederiz” ifadeleri yer aldı. Bu mesaj sel felaketinin HES kapaklarının açılması nedeniyle yaşandığını ortaya koydu. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İrem Derici kimdir? Sevgilisi İrem Derici estetikleri

Parayı biz verelim hepsini alın