Ferit Karakaya Kimdir?

Başarılı eSporcu, fenomen, influencer ve youtuber Ferit Karakaya 28 yaşındadır ve İstanbul’da yaşamaktadır. Ferit Karakaya’nın yaşı, oyun kariyeri, kimdir ve hakkında merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz.

Ferit Karakaya kısaca 5 senelik bir Dota geçmişine olduğunu HWA Gaming ile Profesyonel oyunculuk hayatına adım attığını 3 sene HWA Gaming formasını giydiğini söylemiştir. 2012 yılında Gamex oyun fuarında düzenlenmiş olan ilk League of Legends turnuvasını kazanan isim Ferit Karakaya’dır. 2013 yılında e-spor dalında birçok ödülün sahibi olduğunu 2012-13 sezonunda En Değerli Oyuncu ve En İyi Ormancı ödülü başta olmak üzere birçok ödül kazandığını söylemiştir.

Ferit Karakaya 2014 yılında Riot Games tarafından banlandığını ve o oyunda eloboost yaptığını söylemiştir. Ban süresi bittikten sonra yine HWA Gaming’e devam ettiğini ancak 2015 senesinde ayrıldığını söylemiştir. HWA League of Legends takım kaptanı ve Mid Lane oyuncusu olarak yayınlar yaptığı yayınlarının ilgi izlendiği görülmüştür.

Şimdilerde Twitch platformu üzerinden IRL ve oyun içerikli canlı yayınlarına devam etmektedir. Oynamaktan keyif aldığı diğer oyunların BloodLine Champions, Neverwinter ve Hearthstone olduğunu söylemektedir.

Ferih Karakaya eSpor’a CoD 2 ile başlamıştır. İlk turnuvalarına cod 2 sayesinde katılmıştır. Sonrasında Dota ve LoL ile devam ettiğini profesyonel anlamda eSporcu olmasının LoL ile başladığını söylemiştir.

En son 2017 Gamescom ESL PUBG turnuvasında ZeonN, Mithrain ve Mirliva gibi isimlerle ülkemizi temsil ettiğini söylemiştir. 2. Gün düzenlenmiş olan DUO TPS’de 3. olarak bronz tavayı ülkemize getirdiğini de eklemiştir. Ferit Karakaya Türkiye’de 2019 yılının ilk 4 ayında en çok para ödülü kazanan oyuncudur.

Ferit Karakaya her zaman yayıncılık yapmadığını seneler önce kendisi profesyonel bir LoL (League of Legends) oyuncusu olduğunu söylemiştir. Ferit Karakaya, profesyonel oyunculuğa Türkiye’nin başarılı kulüplerinden biri olan “HWA” ile başladığını 3 yıl boyunca HWA takımında oynadığını 2012 yılında GameX’te düzenlenen ilk LoL turnuvasını kazandığını söylemiştir. 2012-13 sezonunda büyük bir iz bırakan başarılı e-sporcu, “En Değerli Oyuncu” ve “En İyi Ormancı” ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödül kazanmıştır.

Yaşadığı bir başarısızlık sonucu Ferit bir süre sonra profesyonel oyunculuk kariyerini bir kenara bırakmıştır. Twitch platformunda yayıncılık yapmaya başlamış ve çok uzun bir süre League of Legends oynamamıştır. Battle Royale oyunlara yöneldi. Ve çok açık bir şekilde görülüyor ki samimi ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği yayınlarla Türkiye’nin en sevilen yayıncılarından biri olmayı başarmıştır.

Ferit Karakaya oyun dışında yemek yapmaktan, yüzmekten, müzik dinlemekten ve basketbol oynamak gibi faaliyetlerden keyif aldığını söylemiştir. Haftanın bir, iki günü de arkadaşları ile dışarıda vakit geçirmeyi sevdiğini de eklemiştir.

Ferit Karakaya’nın Twitch kanalında takipçi sayısı 2020 itibari ile 1 Milyon 850 bin civarındadır. İnstagram hesabında ise 760 bin takipçisi vardır. Instagram hesabı wtcn şeklindedir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Burak Diri

Rüya Coriç