Fettah Tamince’nin avukatından itiraflar!

 Türkiye, günlerdir Gaziantep’te halasınının taziyesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Mustafa Doğan İnal’ın aracının ‘beraber iş takipçiliği’ yaptığı öne sürülen Yılmaz Öztürkmen tarafından kesildiği iddiasını konuşuyor. ‘İkinci Susurluk’ olarak anılan ve FETÖ borsasındaki çıkar çatışmasından kaynaklı meydana geldiği öne sürülen olayın kilit ismi avukat İnal sessizliğini Halk Tv’ye bozdu. İşte İnal’ın sorulara verdiği yanıtlar:

Sizin ve ortağınızın ismi pekçok FETÖ borsasıyla anılıyor. Neden?

Bir tane somut bir şey yok. FETÖ’ye karşı yürütülen ana davalara biz bakıyoruz. FETÖ’cüler ‘Zaman Gazetesi’ni bunlar kapattı. Şirketleri bunlar kapattı’ diyor. Sizinkiler, ‘FETÖ borsası’ diyor. Barış’lar yazıyor: ‘Düne kadar metrobüse biniyordu. Şimdi bilmem kolunda ne kadarlık saat var.’ Yahu siz benim babamın, ailemin kim olduğunu biliyor musunuz? Dedemin halen 23 bin dönüm arazisi var Antep’te. Benim arsalarım var. Satsam 300 milyondan aşağı etmez. Ya bu kadar mı düştük biz. Onun bunun parasına şey yapalım.

Zaman Gazetesi’nin ortağı olan Fettah Tamince’yi de FETÖ soruşturmalarından kurtardığınız iddia ediliyor. Adınızın bu kadar konuşulmasında Tamince’nin etkisi yok mu?

Bakın FETÖ okullarına el konulurken biz ‘bu üniversiteyi (Antalya Bilim Üniversitesi) kurtaralım’ dedik. Fettah da bunlarla ilişkisini kesti. Fettah, ben, Ahmet abi, vali, belediye başkanı üniversitenin mütevelli heyetine girerek onları (FETÖ’cüleri) çıkardık. Amacımız buydu. O süreçte biz üniversiteyi kurtarmakla görevliydik. Fettah abinin avukatı değildik. Ancak sonrasında bir samimiyetimiz gelişti. Karısının ve kendisinin olduğu bir ifadeye katıldım. Bir de bir şirketinin danışmanlığını yaptık. Ya biz Fettah Tamince’yi kurtarabilecek durumda mıyız?

Bahsettiğiniz Fettah Tamince çok kritik bir isim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarısınız sizler…

O dönemde biz bunu ayırt edememiş olabiliriz. O dönem adamın FETÖ dosyası bitmişti. Adam zaten ‘devletimin yanımdayım’ diyor. Burada stratejik hata yapılmış olabiliriz. Ancak FETÖ borsası diye bir şey yok.

Bank Asya’ya para yatıranların onlarca yıl hapis cezası aldığı süreçte Zaman Gazetesi’nin eski ortağı Fettah Tamince hakkında takipsizlik verildi…

Şöyle olamaz mı insanlar mesela ‘ben devletimin yanındayım’ diyerek gidip stratejik bilgiler vermiştir.

Tamince stratejik bir bilgi verdi mi?

Bilmiyorum. Ya ben de insan olarak hata yapamaz mıyım?

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalyada trafik polisleri KPSS’ye yetişmeye çalışan ya da evraklarını unutanlara yardım etti

Antalya Haberleri: Antalya’da trafik polisleri KPSS’ye yetişmeye çalışan ya da evraklarını unutanlara yardım etti

Orman yangını söner ama rant yangını sönmez