Finike Haberleri: Karekodlu emniyet kemeri video uygulaması

Karekodlu emniyet kemeri video uygulaması

 

Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA’nın Finike ilçesinde toplu taşıma ve şehirlerarası otobüslere yönelik uygulamada, emniyet kemeri kullanımının öneminin anlatıldığı video, karekod uygulamasıyla yolculara izletildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgeyle, trafik kazaları ile kazalardaki yaralanma ve ölüm olaylarının en aza indirilmesi için Finike ilçe genelinde uygulama gerçekleştirildi. Çalışmalarda, minibüs ve otobüslerde emniyet kemeri, takograf, sürücü dinlenme süreleri ve alkol kontrolü yapıldı.
Finike ilçe genelinde yapılan uygulamada, çevrilen minibüs ve otobüslerde, sürücülerle yolculara, trafik kazalarında yaralanma ve ölümleri en aza indirmek için emniyet kemeri takmanın gerekliliği anlatıldı. Ayrıca, Türkiye’de ilk kez Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan video, karekod uygulamasıyla telefonlara yüklenip izletildi. Videoda emniyet kemeri kullanımının önemi vurgulandı. 8 Ağustos’ta Balıkesir’de 15 kişinin hayatını kaybedip, 17 kişinin yaralandığı trafik kazasında, sadece emniyet kemeri takılı kişinin hafif sıyrıklarla otobüsten yürüyerek çıktığı, sürücülere ve yolculara hatırlatıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
MHPden yangınzedelere hayvan desteği

Manavgat Haberleri: MHP’den yangınzedelere hayvan desteği

2 ayda orkestra haline geldiler

Kemer Haberleri: 2 ayda orkestra haline geldiler