Gayaben Şurup Ne İşe Yarar? Gayaben Şurup Nasıl Kullanılır?

Gayaben Şurup, genel olarak grip ve soğuk algınlığını iyileştiren bir ilaçtır. Bu yazımızda Gayaben Şurup fiyatı ne kadar, Gayaben Şurup ne işe yarar ve Gayaben Şurup nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını vereceğiz.

Bu şurubun güncel fiyatı 8.21 liradır.

Gayaben Şurup genel olarak boğaz ağrıları, bronş tıkanıklığı, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonları tedavi etme amacıyla kullanılır. Ayrıca öksürük ve sinüs tıkanıklığının giderilmesi için de bu ilaç kullanılır.

GAYABEN, ATC sınıflandırmasının R – SOLUNUM SİSTEMİ kategorisinde ve R06 SİSTEMİK ANTİHİSTAMİNİK sınıfında bulunur. TITCK listesindeki ATC kodu R05FB02’dir ve ATC adı öksürük kesiciler ve balgam söktürücülerdir. İlacın, altı eşdeğer ilacı vardır.

İlacın aktif maddesi difenhidramin hidroklorür, guafenezin, karbetapentan, potasyum sülfogayakolat’tır. Gayaben Şurup, vücuttaki doğal bir kimyasal olan histaminin etkilerine zıt olarak, antihistaminik etkisi olan ve öksürük kesici, balgam söktürücü, antiseptik etkileri olan bir ilaçtır. Soğuk algınlığı, grip enfeksiyonları ve alerjilerin neden olduğu öksürüğü hafifletmek ve semptomları tedavi etmek için kullanılır.

Öksürük Şurubu olarak kullanılan Gayaben on iki yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinlerde kullanılır. Bu şurubu dört ila altı saatte bir kez kullanmalısınız. Günde toplam kırk mililitre yani dört ölçekten fazla tüketilmemelidir. 

Böbrek yetmezliğiniz varsa ve karaciğer yetmezliğiniz varsa, hamile ya da emziren bir kadınsanız bu ilacı doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Bu yazımızda sizlere bu şurubun fiyatı ne kadar, Gayaben Şurup ne işe yarar ve Gayaben Şurup nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını verdik. Faydalı olduğunu umuyoruz.

İlginizi çekebilir: Forza Şurup Ne İşe Yarar?

Faydalı ve güncel içerikler için bizi Instagram adresimizden de takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/begonyakadin/

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Şüpheli hareketleri ele verdi

Antalya Haberleri: Şüpheli hareketleri ele verdi

CHP’li Özer dövizdeki artışın etkisini özetledi