Geri dönüşümden öğrencilere kitap

Konyaaltı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, vatandaşların evlerinde bulunan güncelliğini kaybetmiş ve kullanılmayan kitapların geri dönüşüme gönderilmesi amacıyla ‘kitap toplama kampanyası’ başlattı. Konyaaltı sınırları içerisindeki vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirtilen adreslerden alınan kitaplar, KOSHİM Kütüphanesi’ne getirilerek ayrıştırma işleminden geçirildi. Ayrıştırma işleminden sonra, kullanılamayacak durumda olan kitaplar geri dönüşüm için gönderilirken, güncelliğini yitirmemiş kullanılabilir kitaplar ise lise ve üniversite hazırlık dönemindeki öğrencilerin kullanımına sunuldu. Öğrencilerin, Gürsu Mahallesi’nde yer alan KOSHİM binasına gelerek kendilerine faydalı olacağını düşündükleri kitapları ücretsiz bir şekilde alabileceği bildirildi.

ÖĞRENCİLERİN BÜTÇESİNE KATKI

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, sıfır atık projesi kapsamında yaptıkları kitap toplama kampanyasının öğrencilerin bütçelerine de bir nebze katkısı olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. “Atık kitap toplama’’ kampanyası ile hem ormanları koruduklarını, hem de ekonomiye katkı sağladıklarını belirten Başkan Esen, “Geri dönüşüme kazandırmak üzere toplanan kitapların ayrışma işlemini yapıyoruz. Öğrencilerimize faydalı olacak kitapları ücretsiz bir şekilde onlara veriyoruz.  Böylece ailelerin bütçelerine de katkı sağlıyoruz. Öğrenci kardeşlerimiz diledikleri zaman kütüphanemize giderek istedikleri kitapları alabilir. Öğrencilerimiz için faydalı projeler üretmeye devam edeceğiz. Hepsine başarılar diliyorum’’ dedi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN KALDI

KOSHİM Kütüphanesi’ne gelerek geri dönüşüm kampanyasından elde edilen kitapları inceleyen öğrenci Hasan Meriç Akbaba, Konyaaltı Belediyesi’nin verdiği bu hizmetten sosyal medya aracılığıyla haberi olduğunu ve hemen geldiğini söyledi. Buradaki kitapların kendisine fazlasıyla yararlı olacak yayınlar olduğunu söyleyen Akbaba, “Günümüzde üniversiteye hazırlanmak için birden fazla kaynağa ihtiyaç var. Piyasadaki fiyatlarla bu kitaplara ulaşmak da çok zor. Belediyemizin ücretsiz olarak bizlere bu imkanı vermesi çok güzel. Belediyemize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum’’ dedi. Kitap fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir ortamda böyle bir hizmetle karşılaşmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden bir başka öğrenci Eren Çakmak ise, kampanyadan dolayı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e teşekkür etti.

 

 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İZMİR’E GELEN TURİST SAYISI YÜZDE 125 ARTTI

Korkutelili üreticilere buğday tohumu

Korkuteli Haberleri: Korkutelili üreticilere buğday tohumu