Gilaburu Şurubu Nedir? Gilaburu Şurubu Faydaları Nelerdir?

Gilaburu şurubu, Kayseri bölgesinde yetişen gilaburu meyvesinden yapılır. Gilaburunn birçok ortak adı vardır, en ünlüsü, bitkinin resmi ekiminin yapıldığı Hollanda şehri Gueldersland’ın onuruna “Guelder Gülü”dür. İngiltere’ye “Gueldres Rose” adıyla tanıtıldı ve oldukça popüler bir süs bitkisiydi. Gilaburu meyvesi, Ukrayna’da, geleneksel halk sanatlarının çoğunda bulunan ulusal sembol ve önemli bir simge olduğu “kalyna” olarak bilinir. Bu bitkinin derinden rahatlatıcı doğası, onu meditasyona yardımcı olarak faydalı kılar. Folklor ve sihirde koruma ve kadın enerjisi ile ilişkilidir.

Tüm bunların yanı sıra gilaburu meyvesinden yapılan gilaburu şurubunun sağlığa pek çok açıdan faydası vardır. Bu yazımızda gilaburu şurubu fiyatı nedir, gilaburu şurubu faydaları nelerdir, gilaburu şurubu işe yaramıyor mu, gilaburu faydaları yorumları nelerdir, gilaburu suyunun faydaları ibrahim saraçoğlu kürü nasıldır, gilaburu şurubu eczanelerde varmı, gilaburu nektarı faydaları nelerdir, gilaburu şurubu nasıl kullanılır ve gilaburu şurubu nasıl yapılır gibi sorulara cevap bulacağız.

Gilaburu şurubunun fiyatı 35 lira ile 165 lira arasında değişir.

Kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerine özgü olan gilaburu, şifalı bitkiler ve şifacı erkekler ve kadınlar tarafından yüzyıllardır bir dizi hastalığı tedavi etmek için kullanılmıştır.

Gilaburu şurubunun aktif bileşenleri arasında kumarin, kateşin, epikateşin, acı maddeler, arbutin, valerik asit, salisilatlar, tanenler, p-kumarik, gallik, protokateşik, homojentisik ve şırınga asitleri ve astragalin, paeonosid gibi flavonoidler vardır.

Gilaburu meyveleri C vitamini açısından zengin bir besin olarak tüketildi ve kabuğu özellikle onu vücuttaki kramplar ve ağrılar için kullanan Kızılderililer arasında popülerdi. Maine’in Penobscot Kabilesi ayrıca gut ve şişmiş bezleri tedavi etmek için kullandı, Iroquoiler kabuğu özellikle doğum sonrası uterus sarkmasını tedavi etmek için kullandı.

Journal of Medicinal Chemistry’de yayınlanan bir araştırmaya göre, gilaburu şurubu, spazm önleyici özellikleri, kumarin türevi skopoletin varlığından kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda adet döngüsü ile sıklıkla ilişkilendirilen rahim kramplarını yatıştırmaya ve rahatlatmaya yardımcı olan uçucu yağlar içerir. Gilaburu şurubu ayrıca aspirinde kullanılan salisilik asit için zayıf etkili bir öncü olan metil salisilat içerir, ancak mide mukozasını reçetesiz ilaçlardan çok daha az tahriş eder, bu da onu ağrı için de faydalı kılar.

Çağdaş bitki uzmanlarına göre, gilaburu, vücudun kimyasal ağrı sinyal sistemini (analjezik ilaçlar gibi) değiştirerek adet sancılarının semptomlarını durdurmaz, bunun yerine ağrının geldiği bölgedeki gerilimi serbest bırakarak ağrının nedenini tedavi etmeye yardımcı olur. Bu nedenle kramp geçene kadar “az ve sık” doz kullanmak faydalı olabilir. Gilaburu şurubu muhtemelen boyun ve sırt kaslarını gevşetme kabiliyeti nedeniyle adet migrenlerini önemli ölçüde iyileştirebileceğine dair bazı anekdotsal kanıtlar vardır. Gilaburu şurubu büzücü etkisi ayrıca ağır adet kanamasını ve özellikle menopozla ilişkili kanamayı yavaşlatmaya yardımcı olur.

Gilaburu şurubunun antispazmodik etkisi, doğum sonrası kasılmaları yatıştırarak yeni doğum yapmış annelere fayda sağlar. Bu doğal mucize, kas fonksiyonunu engellemeden kas gerginliğini azaltabilir ve kasılmaların önemli işlerine devam etmesine izin verir. Ayrıca doğum sonrası kramp ağrılarını giderir ve ağır kanamayı düzenleyerek aşırı kan kaybını önler.

Gilaburu şurubunda bulunan antispazmodik bileşikler vücuttaki diğer tüm kramp türleri üzerinde de çalışır. Bunlar bronşiyal, gastrointestinal, genitoüriner ve iskelet kası spazmlarıdır. Bir iskelet kası gevşetici olarak, özellikle bacak krampları için etkilidir.

Gilaburu şurubunu, magnezyum ile birlikte almak birçok bitki uzmanı tarafından tavsiye edilir. Bunun nedeni, kramplar ve kas spazmları olarak kendini gösteren magnezyum eksikliği semptomlarıdır, bu kombinasyon özellikle sporcular için faydalı olabilir.

Ayrıca gilaburu şurubu genel olarak otonom sinir sisteminin istemli ve istemsiz kas spazmlarında sempatik ve parasempatik dengeyi yeniden sağlar. Sempatik kontroller savaş ya da kaç, parasempatik kontroller dinlenip sindirir. Çünkü bu iki sistem arasındaki denge, genel canlı sağlık için hayati önem taşır. Birlikte, doğru zamanda doğru yerde yeterli kaynağın olmasını sağlarlar.

Gilaburu şurubunun rahatlatıcı etkisi ayrıca dolaşımın ve kan akışının artmasına yardımcı olur. Gevşemiş kaslar daha verimli çalışır ve iyileştirilmiş kan akışı, atık ürünlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ayrıca kan damarlarını genişleten, kanın daha kolay akmasını sağlayan ve kan basıncını olumlu yönde etkileyen vazodilatör özelliklere sahiptir.

Gilaburu şurubu aynı zamanda valerenik asit açısından da zengindir, en popüler olarak yatıştırıcı bitki olan valerian ile ilişkilendirilir. 1894-1916 yılları arasında ABD Farmakope Sözleşmesi’nde spazm önleyici ve yatıştırıcı olarak listelenmiştir. Hafif yatıştırıcı etkisi, diğer hormon düzenleyici, yatıştırıcı bitkilerle birleştirilerek artırılabilir.

Aspirin duyarlılığınız varsa gilaburu şurubunu kullanmayın. Küçük çocuklar için önerilmez. Hamileyseniz, emziriyorsanız veya reçeteli ilaçlar (özellikle kan inceltici ilaçlar) kullanıyorsanız, gilaburu şurubunu kullanmadan önce lütfen doktorunuza danışın. 

Gilaburu şurubu, böbrek taşlarını düşürmede etkili olabilir. Fakat bu ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekir.

“özellikle kayseri ve civarında yetişen, bağışıklık ve dolaşım sistemini oldukça güçlendiren ve yüksek antioksidana sahip gilaburu bitkisinin suyudur. tadı biraz kokteyl gibi olsa da ve kırmızı bir görüntüye de sahip olsa biraz şeker ile çok büyük zevk ile içilebilir.

çocukluğumda yaşadığım işeme bozukluğu ve bağışıklık problemlerimin üstesinden gelen yegane içecektir.

“kayseri’de bir markette (almer) rastladım. bir litresi 9.85 liraydı. hani dedim konsantre mi, hayır öyle de değil. bir litre gilaburu suyu 10 lira. eskiden her kış bir bidon olurdu bizim evde. annem suyunu sıkar içirirdi. meğer ısırgan otu gibi sonradan nimet olmuş da bizim haberimiz olmamış.”

“böbrek taşını düşürmede yardımı oluyor. gerçekten süper bir bitki. babannem suyunu sıkardı ve biraz da şeker atınca nefis bir pulp’lı meyve suyu tadı verirdi. kokusunu da götürürdü haliyle.

ayrıca şu kaynaktan da gilaburu suyu ile ilgili detaylı bilgileri okumak mümkündür.”

“bir litrelik şişede şeker ilavesiz olanından az önce bir büyük bardak içtim. nektarın muhteşem görüntüsüne karşılık tadı da kokusu da peynir suyunu andırıyor. etiketinde yüksek oranda c vitamini içerdiği, idrar yolları ve böbrek taşı rahatsızlıklarına iyi geldiği yazıyor. kalan üçte ikilik kısımı gece ve sabah içerim daha da işim olmaz sanırım o nasıl koku öyle ya.”

“ultrason sonucu eşimin sag ve sol böbreğinde biri 3mm diğeri 6 mm olmak üzere 2 adet böbrek taşı olduğu göründü. internette yapmış olduğum araştırmalar sonuçu keşfettiğim gilaribu suyundan 5 şişe siparis ettim. eşim 3 şişesini icti diger 2 siseyi ise kötü kokusu ve yapmış olduğu halsizlik sonucu icmedi. tekrar yapmış olduğumuz ultrason sonucu ise böbrek taşlarının olmadığı görüldü.taşın düşmesinde ise herhangi bi acı hissetmedi. Bu mucize suyun taşı böbrekte erittigini düşünüyoruz. taşı olan kisilere tavsiye olunur.”

“Arkadaşlar pazartesi akşam ultrasona girdim sağ böbreğimde en büyüğü 7mm olmak üzere birkaç taş yazdı. Persembe akşam taşı kırdırmak için randevu alcaktım. Ptesi akşam salı ve çarşamba ile perşembe 1.5 şişe bitirdim. Perşembe akşam filmde doktor senin böbreğinde taş felan yok dedi. 1 haftadır kum döküyorum sanırım paramparça etti. Hala inanasım gelmiyor ama başka açıklamam yok. Meraktan tomografiye girdim sonucunu bekliyorum. Ağrı sızı yok. Sudanmı bilmiyorum ama herkes şaşkın”

“Böbreklerimde taş olduğu için kullanıyorum. Ben faydasını görüyorum. Ancak herkes fayda görecek diyede bir şey yok. Kullanmak gerekiyor. Doktora kontrole gittiğimde küçük küçük taşların olduğunu şu an için bir sıkıntı olmadığını söyledi. Yani taşlar küçülme yapmış. Ama Doktora böyle bir şeyden bahsetmedim. Benim bunu kullanmamda amaç buydu. Taşlar büyüme yapınca her sene veya altı ayda bir 8 litre kullanıyorum. Ayrıca bu ürünün pazarlamasını da yapmıyorum. Kimsenin aklına yanlış bir düşünce gelmesin.”

Hayır, gilaburu şurubu eczanelerde satılmaz.

Gilaburu nektarı genel olarak sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Ayrıca böbrek taşı düşürmek için de tüketilir.

Sabah, öğle ve akşam olmak üzere birer su bardağı gilaburu şurubunu tüketebilirsiniz.

Sonbahar mevsiminde olgunlaşan gilaburu meyvesini, dalından toplayın. Bu meyveleri su içinde bekletin ve salamura haline getirin. Ardından su içinde beklemiş olan gilaburu meyvelerini kevgirden geçirin ve gilaburu meyvelerinin suyunu çıkarın. Bu suyu temiz bir cam kavanoza alın. Kapağı kapalı şekilde serin ve karanlık bir yerde saklayın. Şeker eklemeden gilaburu şurubunu tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hibiskus Şerbeti Nasıl Yapılır?

Daha fazla içerik için Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz: begonyakadin

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Altın Portakalda biletler 7 saatte tükendi

Antalya Haberleri: Altın Portakal’da biletler 7 saatte tükendi

BU ‘ALO’NUN DEĞERİ 1.8 MİLYAR

Antalya Haberleri: BU ‘ALO’NUN DEĞERİ 1.8 MİLYAR