Gönüllülerin deprem bölgesine yardımları sürüyor

Gönüllülerin deprem bölgesine yardımları sürüyor

 

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Yardımlaşma Platformu, deprem bölgesi için gönüllüleri aracılığıyla topladıkları yardımları bölgeye ulaştırmaya devam ediyor.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremin ardından ülkenin dört bir yanından bölgeye yardımlar ulaşmaya başladı. Gönüllüler, dernekler, vakıflar bölgedeki ihtiyaçlara göre depremzedelerin acil ihtiyaçlarını çözebilmek için harekete geçti. Antalya Yardımlaşma Platformu üyeleri de depremin ilk günlerinde arama kurtarma çalışmalarına destek olabilmek için bölgeye gitti.

Platform üyeleri, depremin etkilediği illerdeki acil eksiklerle ilgili gönüllülerin yardımlarını bölgeye ulaştırmaya başladı. İlk olarak su, kıyafet, ayakkabı, reçetesiz ilaç gibi ürünleri bölgeye ulaştıran üyeler, son olarak yurtdışındaki yardımseverlerin yardımlarıyla aldıkları iç çamaşırı ve reçetesiz ilaçları bölgeye ulaştırdı.

Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi Halit Mert, “Gönüllülerimizin yardımlarını depremin ilk gününden bu yana direkt kendimiz bölgeye ulaştırdık. Birebir kendimiz ziyaret ettiğimiz çadırlardaki eksikleri not alarak, sonraki yardımlarımızı ona göre planladık. Yardımlarımız daha çok çadırkentler dışında çadırlarda yaşayan depremzedelerimize devam ediyor” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Yangında ev kül oldu

Yangında ev kül oldu

Kumlucada kavunda erken hasat

Kumluca’da kavunda erken hasat