Hacamattan Sonra Neden Uyku Gelir? Uyumak Zararlı mı?

Hacamattan Sonra Neden Uyku Gelir? Uyumak Zararlı mı?

Hacamat tedavisi, alternatif tıpta kullanılan yöntemlerden biridir. İslam dininde sünnet kabul edilen bu işlem, Hz. Muhammed’in de hastalıklarında tercih ettiği tedavi yöntemlerindendir. Özel şekilde tasarlanmış vakumlu kupalar ile yapılan tedavide, vücuttan atılamayan toksinler vakum yoluyla kandan temizlenmektedir. Peki, hacamattan sonra neden uyku gelir?

Hacamat yaptırmak isteyen kişilerin tedaviden önce ve sonra ne yapılması gerektiğini bilmesi önemlidir. Örneğin, hacamattan sonra uyku hali olabilir. Bu, önemli problemlerden biridir. “Hacamattan sonra neden uyku gelir?” sorusuna ve diğer merak edilenlere detaylıca yanıt verdik.

Dilimize Arapçadan geçen hacamat kelimesi, “emmek” anlamını taşır. Hacamat, kandaki toksinleri çeşitli aletler aracılığıyla emerek vücuttan atar. Tedavi sonrası hastanın kan dolaşımı hızlanır ve kılcal damarlarında birikmiş kirli kan temizlenir. Bu uygulama geçmişten bugüne süregelen alternatif tedavi yöntemlerinden biridir.

Hacamat uygulaması, vücutta belli başlı bölgelere yapılır. Uygulama sırasında bu bölgelere küçük kesikler atılmaktadır. Genellikle omuz, kafa ve sırt bölgesine yapılan tedavide negatif basınç yapılarak kirli kan temizlenir. Son yıllarda kuru hacamat diye adlandırılan, kesi olmadan yapılan yöntemler de vardır.

Hacamat sanıldığı kadar kolay bir tedavi yöntemi değildir. İşlem sonrasında bazı olumsuz etkiler görülebilir. Bunlar, şu şekilde sıralanabilir:

Hacamattan sonra oluşan bu etkiler, kısa bir süre sonra geçecektir. Bu aşamada vücudun dinlendirilmesi çok önemlidir. Tedavi sonrasında, kan kaybına bağlı olarak uyku hissi gelebilir.  Ancak işlemden hemen sonra uyumak doğru değildir. Eğer dayanılmaz, aşırı bir yorgunluk hali görülürse hacamat yapan uzmanın görüşünü almak gerekir. Onun direktiflerine göre hareket etmek en doğrusu olacaktır. Aksi takdirde olumsuz sonuçlar görülebilir.

Hacamat işlemi yapıldıktan sonra vücutta bir rahatlama ve sakinleşme görülür. Bunun nedeni işlem sırasında oluşan kan kaybıdır. Kan kaybı, uyku yapacaktır. Ancak hacamat sonrası uyumak doğru değildir. Bunun sebebi, yapılan işlemin etkisini azaltmasıdır.

Hacamat sonrası uyunmamasının bir diğer sebebi ise uyku esnasında kan dolaşımının hızlanmasıdır. Buna bağlı olarak kalp, daha az kan pompalar. Kanın az pompalanması tedavide amaçlanan kanın yenilenmesini yavaşlatacaktır. İşlem sonrası çok yorgun hissedilse dahi en az 3-4 saat uyumamak gerekir.

Hacamat sonrası normal yaşama hemen dönmek doğru değildir. Vücut, bir süre dinlendirilmelidir. Dinlenme aşamasında dikkat edilmesi gereken etkenler şunlardır:

Tedavi sonrasında mutlaka tavsiye niteliğinde olan hususlara riayet edilmelidir. Böylece tedaviden sonra uzun vadeli fayda görmek mümkün hale gelecektir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Engelsiz çocuklar yöresel oyunlarla Atatürkü andı

Engelsiz çocuklar yöresel oyunlarla Atatürk’ü andı

Muhittin Böcek’in esnaf ziyaretinde arbede yaşandı

Muhittin Böcek’in esnaf ziyaretinde arbede yaşandı