Hak sahibi 400 aileden Başkan Böcek’e mektup

 Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 7 Mehmet Restaurant, Antalyaspor Tesisleri, Cam Piramit ve ATİK’in bulunduğu parseller üzerinde 1/25000 ve 1/5000 ölçekli planları kabul etti. Meclisten çıkan kararın ardından söz konusu parseller üzerinde hakları olan 400 aile adına Avukat Ahmet Muhtar Kızıltan, sosyal medya üzerinden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e hitaben bir mektup yayınladı. Mektupla birlikte konuyla ilgili belgeleri de yayınlayan Kızıltan, alınan kararın yargıdan döneceğini ve hak sahiplerinin yıllardır yaşadığı mağduriyetin hukuka uygun olmadığının altını çizdi.

İŞTE O MEKTUP 
“Sayın Muhittin Böcek,
Sayın Başkan’ım,
Meltem Mahallesi 4520 ada 48 parsele ilişkin olarak 2022 yılı Nisan ayında ve aynı gün ard arda 1/25000 ve 1/5000 ölçekli planlar Büyükşehir Meclisinizde kabul edildi.
Onaylanan planlarda Antalyaspor tesisleri var. Antalyaspor denildiğinde Antalyalımızın gözü başka bir şey görmez, bizim de öyle. 3 yıl, şampiyonluğumuz dahil Antalyaspor yöneticiliği görevinde bulunduğumu belirtmeliyim.

PLAN ALANI SADECE ANTALYASPOR’U KAPSAMIYOR
Sayın Başkan, biliyorsunuz ki plan sadece Antalyaspor’u kapsamıyor. Planlanan bölgede uygulama aşamasında kesinleştirilecek esnek/tercihli kentsel sosyal ve teknik donatı alanı, akaryakıt ve servis istasyonu alanı, turizm alanı, özel sosyal tesis alanı da var.

400 ANTALYALI AİLENİN HAKKI
60 yıl süren bir kadastro davasından sonra, 2006 yılında Antalya’nın köklü 400 ailesi Yargıtay onaması ile 4520 ada 48 ve daha “bir çok parselde”, 1/3 Hazine hissesi ile birlikte hak sahibi oldular. Her bir parselde yaklaşık 800 ila 900 hissedar ve aileleri var. 2006 yılından bu yana 16 yıldır binlerce kişi belediyemize arsa vergisi ödeme görevlerini yerine getiriyorlar, kimi icra ve haciz işlemlerine maruz kalıyor ve fakat devletin kendilerine hak olarak tanıdığı mülkiyet hakkını plan yapılmamış olmasından dolayı bir türlü kullanamıyorlar. 

KİMSEYE SORULMADI!
Şimdiyse, yüzlerce taşınmazlarından, içerisinde sadece Antalyaspor, akaryakıt tesis alanı (Saraçoğlu Petrol) ve turizm alanı olan sadece bir parsellerinde imar düzenlemesi yapıldı. Üstelik, bu düzenleme Hazine dışında kalan yüzlerce hissedar ailenin bireylerine ‘ne dersiniz’, ‘nasıl yapalım’ diye sorulmadan yürürlüğe konuluyor.

CAM PİRAMİT, ATİK VE 7 MEHMET’İ KAPSIYOR
Sözünü ettiğim aileler, Cam Piramit’in de, ATİK’in de, 7 Mehmet’in de yapılarının bulunduğu zeminin mülkiyetinin sahibi aileler. “Devler” ve “itibarlılar” karşısında, boyunları bükük ve bezgin/bıkkın ruh halleriyle 16 yıldır köşelerinde susup oturuyorlar, emlak vergilerini ödüyorlar ve “hak, hukuk, adalet” bekliyorlar…

SORULARA YANIT BEKLENİYOR
Bu ailelerin, maliki oldukları yüzlerce parselin tamamını kapsayan bir plan yapmanızın ve sosyal bir sorunu kökünden halletmenizin önündeki engel nedir? 
Antalyalı 400 ailenin başta zat-ı alinizin ve sizinle birlikte hepimizin tanıdığı bireylerinin 78 yıl sonra haklarına kavuşmalarından daha adil ne olabilir?

YARGI UYARISI
Sayın Başkan’ım, Başkanı olduğunuz Büyükşehir Belediyesince onaylanan 1/25000,1/5000 ve Muratpaşa Belediyesinin onadığı 1/1000 ölçekli bu planlar, hukuka, planlama ve şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı! Hangi akl-ı evvel binlerce işiniz arasında, Antalyaspor’a katkıda bulunma isteğinize cevaben bu plan önerisinde bulundu bilmiyorum (biliyorum tabii), ama artık her seviye ve cenahta karşılaştığımız bu kifayetsiz muhterislerin önünüze koyduğu bu plan, beni tanıyorsunuzdur, Yargıdan döner!

KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Bizi, Antalyaspor’umuzun çıkarlarına karşı dava açan kişiler konumuna sürükleyecek bu düzenlemeyi yeniden gözden geçiriniz, lütfen! 
Sonunda, bir parselin ‘bir kısmında’ düzenleme yapılamayacağını Yargı kararıyla öğrenmiş olan bir Büyükşehir Belediyesi olmayınız. Antalyaspor camiasına, ‘biz istedik, ama olmadı’ diyen biri olmak yerine, ‘bütün parametreleriyle doğru olanı planlayıp, sosyal ve insani dengeleri koruyarak Antalyamıza tesis kazandırdım’ diyen biri olmanızı, can-ı gönülden isteyeceğimi bilecek kadar yakından tanırsınız beni. 

HAK, HUKUK, ADALET İSTİYORUZ
Lütfen, Antalyalı aileleri, temsilcilerini, vekillerini makamınızda bir araya getirerek, fıtratınızda olduğunu yakinen bildiğim “ hak, hukuk, adalet” üzerine bir formül, denge üretilmesi için Belediye birimlerine talimat veriniz.
Bizler de Antalyasporumuza ‘mağdur olmadan’ katkıda bulunabilelim.
Hazırız…
İçten sevgi ve saygılarımla.”




Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Çikolata yemek istiyor

Yediiklim: Mağdur olan biziz