Hanefi Avcı ANSİAD’ın konuğu oldu

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2022 faaliyet yılı 11. Olağan Toplantısı’nın konuğu, Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı oldu. ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı & Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan’ın Toplantı Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’nin iç güvenlik sorunları konuşuldu.

Toplantıda, ANSİAD ailesine katılan Polydec Poliüretan Sistemleri Ltd. Şti. sahibi Volkan Bayraktar, UNİBA Tarım San. ve Tic. A.Ş sahibi Barış Büyükyörük ve Çam Halı Tekstil Tur. Ltd. Şti. sahibi Cüneyt Büyükçam’a ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tarafından üyelik rozeti ve belgeleri takdim edildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, “Türkiye uzun bir süredir yüksek enflasyon altında yaşıyor. Yüksek enflasyonun varlığı, faizlerin de yüksek olmasına yol açıyor. Enflasyon sorunu döneme bağlı olarak farklı nedenlerden kaynaklanarak şu anda çözümsüz bir biçimde ekonominin tepesinde duruyor” dedi. ANSİAD 11. Olağan Toplantısı’nın konuğu olan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Cumhuriyet döneminden önce Osmanlı dahil büyük bir kısmı Türkiye’nin iç güvenlik sorunlarının oluşturduğunu kaydetti. Yakın tarihte iki büyük darbe, iki muhtıra ve bir de cemaat darbesi yaşandığına işaret eden Avcı, “Bu sorunların tamamı iç güvenlik sorunundan kaynaklanıyor. Bunları çözüme ulaştırabilirsek çok daha farklı bir ülke olabiliriz” dedi. Türkiye’de iç güvenliğin kısır bir döngü olduğunu dile getiren Hanefi Avcı, “Bu döngü bir süre sonra toplumu, vatandaşları birçok sorunla baş başa bırakıyor. Hepimizin amacı huzurlu ve güvende yaşamak. Buna mâni olan birçok sorun var” diye konuştu. Dünyada huzur ve güven içerisinde yaşayan devletler kadar iç çatışmalarla uğraşan ülkeler olduğunu kaydeden Avcı, “Bazı ülkelere bakınca insanlar ticaret ve sanatla uğraşıyor, başka bir yerde varını yoğunu satıp ülkeden kaçmaya çalışıyor, operasyonlar, bombalar, olaylar var. Peki dünyanın bazı ülkeleri böyle huzurlu ve güvenliyken, ürettiklerinin karşılığı var ve dünyada saygınlığı varken dünyanın bir kısmı niye huzursuz olur, bunu sormak gerekiyor” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelenin öncelikle bilimsel temellerde ele alınması gerektiğine işaret eden Hanefi Avcı sözlerini şöyle sürdürdü; “Rejimi değiştirmek isteyen, adaletli olacağız, işçiler sömürülmeyecek diyen sol terör örgütleri var. Bölücü örgütler var kendilerinin sömürüldüğünü iddia eden, bağımsız bir devlet kurmak isteyen ve bir de dinci terör örgütleri var, ülkedeki rejimin dini bir hale getirilmesini isteyen. Normal yöntemlerle değiştirmeleri mümkün olmadığı için illegal yöntemleri deniyorlar.” Bu örgütleri var eden ortamın öncelikli olarak saptaması gerektiğini belirten Avcı, “Belli değerleri benimsemiş, belli değerli kabul etmiş ve toplumsal yaşam haline getirmiş ülkelerde terör olayları olmuyor veya terör orada yaşayamıyor. Bunları yerine getirmeyen ülkelerde ise bunu yerine getirmenin imkânı yok. Bunlar ne? Bütün dünyada şunu görüyorsunuz, fikir ve düşünce özgürlüğünün, basın özgürlüğünün geliştiği ülkelerde terör ve anarşi pek gözükmüyor” dedi. Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, demokrasi kurallarının iyi işlediği ve özgürlüğün güvence altına alındığı ülkelerde terör ve anarşinin de olmadığını dile getiren Avcı, “Bu üç temel sağlanırsa vatandaşları özgür olan ve özgür ortamın sağlandığı ülkelerde insanlar daha büyük değerler yaratıyor. Sürekli baskı altında olan yerlerde yaşayan insanlar da küçülüyor. Daha az değer üretebiliyor” diye konuştu.

HUKUK, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ

Gelişmiş olan hukuk, demokrasi ve özgürlüğün vatandaşlara da yansıdığını belirten Avcı, “Hukukun geliştiği, kendileri bir sorunla karşılaşırsa hukukla çözebileceklerine inanan insanlar çok daha büyük değerler yaratıyor. Ancak hukuka inanmayan, hakkını hukukla alamayanlar, başka yöntemler aramaya kalkıyorlar. Özgürlük düzeninin olmadığı ülkelerde nasıl olsa normal yöntemlerle hakkımızı arayamayız normal yöntemler ile bir şey yapılmaz, mutlaka illegal yöntemler gerekli diye düşünüyor insanlar” dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Subaşı’dan Kılıçdaroğlu’na destek!

İŞTE O 7 ÖNEMLİ DETAY