Hazal Kaya Kimdir?

Ekranların sevilen yüzü Hazal Kaya, kişisel donanımı ile adından söz ettiren, tanıdıkça kendisine daha da hayran bırakan ünlü bir oyuncu. Hem oyunculuk kariyerinde hem de özel ve sosyal yaşantısında birçok başarıya imza atan Hazal Kaya kimdir? Hakkında tüm merak edilenleri içeriğimizde bulabilirsiniz.

Terazi burcunun özelliklerini tümüyle taşıdığını düşündüğümüz güzel oyuncu Hazal Kaya’nın hayat hikayesi başarılarla dolu. Tıpkı bir terazinin kefeleri gibi hayatındaki her şeyi belli bir dengede yürüttüğü; elde ettiği başarılar ve bu başarıların kalıcılığından açıkça anlaşılıyor. Annesi ve babası avukat olan oyuncu, Gaziantep’te doğmuş fakat İstanbul Balat’ta büyümüştür. 7 yaşında annesi ve babası boşanan Hazal Kaya, bu ayrılığın ardından annesiyle kalmış.

Birçok önemli yapımda adı bulunan ve kendisini en iyi şekilde geliştirmek için sürekli çalışan Hazal Kaya; bugüne dek birçok reklamda, sinema filminde ve dizide rol aldı. Hazal Kaya; oyuncu, yönetmen ve müzisyen Ali Atay ile 6 Şubat 2019 yılında dünya evine girdi. Çiftin bu evlilikten Fikret Ali adını verdikleri bir çocukları var.

Hazal Kaya kimdir sorusuna verilebilecek en kısa cevabı bu bölümde sizlerle paylaştık. Fakat kendisi birkaç paragrafa sığmayacak kadar özel ve donanımlı bir sanatçı. Öyleyse Hazal Kaya’yı eğitim hayatı, ekran kariyeri, aldığı çok sayıda ödül ve başarıları ile daha yakından tanıyalım.

Birçok alanda donanıma sahip güzel oyuncunun eğitim hayatı da bir hayli küçük yaşlarda başlamış. Henüz 4,5 yaşında iken keman ile sanat eğitimine başlayan; 7 yaşında ise bale dersleri almaya başlayan oyuncu; ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır. Sonrasında ise İstanbul İtalyan Lisesi’ni bitirerek 2009 yılında Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans alanında lisans eğitimine başlamıştır. Bu sırada lise dönemlerinden itibaren çeşitli reklamlarla başlayan oyunculuk kariyeri, birçok önemli projeyle perçinlenerek Hazal Kaya’yı bugünkü başarılı konumuna getirmiş.

Hazal Kaya, yeteneğini geliştirmek için 2011’de öncelikle Ekol Drama’da usta oyuncu Ayla Algan’dan; sonrasında ise Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi’nde Ümit Çırak’tan eğitim alarak usta oyuncuların tecrübelerinden yararlanmış.

Ünlü oyuncu ayrıca; İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerini akıcı şekilde konuşabilmektedir.

Hazal Kaya, lise eğitimi aldığı sıralarda ajanslara yaptığı başvurular ile oyunculuk kariyerine ilk adımlarını attı. Bu sayede birçok reklam filminde rol alan oyuncu, ilk olarak Tofita şekerleme reklamında Ayça Tekindor ile rol aldı. Yine bu sıralarda Burçak bisküvi reklamında oynadı. Cola Turka’nın da reklam yüzü oldu. Çeşitli dizi projelerinde kısa süreli rol aldı.

2006 yılında Acemi Cadı dizisine 46. bölümde konuk olarak, Pelin karakterine hayat verdi. Canlandırdığı karakterlerdeki başarısı ona henüz lise yıllarında başrol getirdi. Genco isimli 2007 yapımı dizinin başrollerinden biri olan güzel oyuncu, dizide Özge karakterini canlandırdı. Kariyer basamaklarını etkili şekilde tırmanan Hazal Kaya’ya asıl başarıyı; Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı isimli eserinden uyarlanmış Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Nihal Ziyagil karakteri getirmiştir. 2009 yılında ise GSM operatörü reklamlarında rol aldı.

Tanınırlığını arttıran Aşk-ı Memnu dizisinin ardından 2010 – Selçuk Aydemir yapımı olup 2011’de gösterime giren Çalgı Çengi isimli sinema filminde rol aldı. Bu aynı zamanda oyuncunun ilk sinema deneyimi.

Güzel oyuncu, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi isimli diziye Behzat Ç. karakterinin öldürülen kızı Berna karakteri ile 1. ve 81. bölümlerde konuk oyuncu oldu. Yine, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm sinema filminde de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Kariyerinin en önemli çıkışını yaptığı bir diğer önemli karakteri ise; Ocak 2011’de yayınlanmaya başlayan Adını Feriha Koydum dizisinde canlandırdığı Feriha Yılmaz Sarrafoğlu’dur. Bu dizide başrolü Çağatay Ulusoy ile paylaştı. Durmaksızın çalışan ünlü oyuncu, aynı dönemde sinema filmi projelerinde de başrollerde yer aldı. Yönetmen koltuğunun duayeni Şerif Gören’in yönetmenliğini yaptığı Ay Büyürken Uyuyamam isimli sinema filminde Hülya karakterine hayat verdi. Bu yapımda yer alarak Şerif Gören’in ve Ahmet Yavuz Sepetçi gibi üstad sanatçıların tecrübesinden istifade etme şansını yakaladığını ifade eden oyuncu, en önemli deneyimlerinden birini elde etti. 2012 yılında ise Lale karakteri ile Bu Son Olsun isimli sinema filminde Engin Altan Düzyatan ile başrolü paylaştı.

2012-2013 sezonunda yer aldığı bazı projelerin yayın ömrü kısa soluklu oldu. Bu dönemde 3. sezona hazırlanan Adını Feriha Koydum dizisinden ayrılınca yeni sezona ATV ekranlarında Son Yaz-Balkanlar 1912 isimli dizide canlandırdığı Emine karakteriyle dönüş yaptı. Reyting canavarına yenik düşen bu dizinin ardından Kanal D’de yayınlanan A.Ş.K dizisinde rol aldı. Azra Özak karakteriyle bir tenis hocasını canlandırdığı bu dizi de yalnızca 13 bölüm yayında kalarak kısa sürede final yaptı. 2012 yılında annesi Ayşegül Kaya Hanımefendi ile birlikte Bingo deterjan reklamlarında rol aldılar.

Yönetmen koltuğunda Onur Ünlü’nün oturduğu 2014 yapımı, İtirazım Var filminde Zeynep Bulut karakterine hayat veren oyuncu; yine bu dönemlerde de birçok reklam projesinde yer aldı. Bunlardan biri de Malezya’da kameraların karşısına geçtiği Lux Arabia güzellik firmasının reklamıdır. Hazal Kaya’nın yüzü olduğu bu güzellik firması reklamı Arap ülkelerinde gösterilmiştir. Ardından 2015 yılında Aras Bulut İynemli ile başrolü paylaştığı Maral: En Güzel Hikayem dizisinde Maral Erdem karakteri ile karşımıza çıktı. Tv8 ekranlarında yayınlanan dizi; 2 sezon, toplam 17 bölüm ekranlarda kaldı.

14 Eylül 2017’de Fox Tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan Bizim Hikaye dizinde canlandırdığı Filiz karakteriyle başarısını bir kez daha kanıtlamıştır.

Şimdilerde ise yeni projesini İnstagram hesabından duyuran oyuncu, Aslı Kızmaz’ın 2019’da çıkardığı Benden Ne Olur isimli romanından beyazperdeye uyarlanacak olan; yönetmen koltuğunda Murat Şenöy’ün oturduğu sinema filminde Onur Tuna, Nur Fettahoğlu, Selin Şekerci, Enis Arıkan ile başrolü paylaşacak.

Bu kadar büyük başarılarla dolu kariyer geçmişine sahip bir oyuncu, elbette ki birçok ödüle ve ödül adaylığına sahip. Bir sanatçı için ödüle aday gösterilmek de ödül almak kadar önemlidir. Çünkü, ödüle aday gösterilmek ayrıca bir başarı göstergesidir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Burcu Kirman

Roza Sabah