Türk turizmini sürdürülebilir ve gelir odaklı bir büyüme modeline taşıyacak olan “2023 Turizm Stratejisi” doğrultusunda hareket eden Kempinski Hotel Barbaros Bay, bölgenin ilk uluslararası oteli olmanın bilinci ile sürdürebilirlik uygulamalarından, insan kaynağında mükemmelliğe, destinasyon tanıtım çalışmalardan, gastronomide yeniliklere kadar pek çok konuyu hayata geçiriyor.

Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Genel Müdürü Ferman Doğan “Türkiye’nin 2023 Turizm Stratejisi, ülkenin en önemli sektörlerinden turizmin gelişimindeki temel eksikliklerin belirlenmesi ve sorunların çözülmesi yönünde hayata geçirilen bir çalışmadır.  Bütünsel bir yaklaşımla hazırlanan ve uygulanan bu strateji ile Türkiye’nin dünyanın bir numaralı turizm destinasyonu haline getirilmesi hedeflenmiştir.  Türkiye’nin turizmde daha önceki 2023 hedefleri 50 milyon turist 50 milyar dolardı. 2019 yılında rakamlar yukarı doğru revize edilerek turist sayısındaki hedef 75 milyon olarak belirlendi. Bu hedefin gerçekleşeceğine inanıyoruz ve bu yönde tüm çabamızı göstereceğiz” dedi.

Bodrum’un Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Doğan, şunları ekledi “Bizim için Bodrum’un, bölgemizin ve ülkemizin dünya turizmindeki konumu ve bu alanda yapılan çalışmalar çok değerli. Sunduğumuz hizmetlerimizde kaliteli, teknolojik ve modern altyapıyı sağlamak, çalışan deneyimi ve refahı etrafında dönen bir kültür oluşturarak insan kaynağında üst seviyelere ulaşmak, bölgesel faaliyetlere destek vererek bölgenin kalkınmasına destek olmak, sürdürülebilirlik uygulamalarımız ile içinde bulunduğunuz dünyaya değer vermek gibi amaçlarımızla sektörümüzdeki dönüşümün bir parçası olmak için çalışıyoruz.”

Özellikle “Türkiye’nin 2023 Turizm Stratejisi”nde yer alan turist sayısı ve elde ettiği gelir miktarının artışı ile ilgili hedefler konusunda bilgi veren Ferman Doğan, bu yıl Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’da ağırlanan turist misafir sayısının ülkeler bazında büyük çeşitlilik gösterdiğini belirtti. Ayrıca bu sezonun en dikkat çeken artışlardan birinin de Bodrum’un yabancı misafirler tarafından bir düğün destinasyonu olarak tercih edilmesi olduğunu anlatan Doğan, farklı ülkelerden birçok düğün ağırladıklarını ancak özellikle Hint düğünlerinde büyük bir artış yaşandığını söyledi.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

“Dış ticareti bitirdiniz”