İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası

İlk yardım eğitmeni sertifikası, ilk yardımı öğreteni, ilk yardım dersleri veren kişiler için verilen özel bir eğitimdir. İlk yardım eğitim merkezleri, sürücü kursları, güvenlik kursları gibi çeşitli eğitim kurumlarında çalışabilmek için ilk yardım eğitici eğitimi almak şartı vardır. Bu yazımızda ilk yardım öğretmeni olmak isteyenler için tüm bilgileri bulacaksınız.

İlk yardım eğitmeni sertifikası alarak çeşitli eğitim merkezlerinde ilk yardım eğitmeni olarak çalışabilirsiniz. Kendi ilk yardım eğitim merkezini açabilirsiniz ve müdür olarak çalışabilirsiniz. Ayrıca sürücü kurslarında ve ilk yardım eğitim merkezlerinde ilk yardım eğitmeni olarak çalışabilirsiniz.

İlk yardım eğitici eğitimi sertifikası alabilmek için lise ve üniversitelerin sağlık ile ilgili belirli fakülte ve bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Yeni Ümit Eğitim Kurumu gibi Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerce verilen 5 günlük bir eğitimden sonra, sınavı kazanan katılımcılar, beş yıl boyunca geçerli olan ilk yardım eğitmeni sertifikası alırlar.

İlk yardım eğitici eğitmeni sınavları 4 aşamadan oluşmaktadır. İlk yardım testi ve eğitim becerileri testinden başarılı olan adaylar için uygulama sınavları başlar. Uygulama sınavında, ilk yardım uygulamalarını göstermeleri istenir. Bu uygulamadan da başarılı olan adaylar son olarak sunum sınavına girerler ve seçtikleri bir ilk yardım konusunu sunarlar.

İlginizi Çekebilir: https://www.begonya.com/ilk-yardim-sertifikasi/

sürücü kursunda ilk yardım eğitmeni olmak için öncelikle eğitici eğitimi programını tamamlamak ve yapılacak sınavlarda başarılı olmak gerekiyor. Eğitim süresi günde 8 saat olmak üzere toplam 5 gündür. İlk yardım öğretmenlerinin genel olarak sürücü kursunda çalışan ilk yardım eğitmeni ücretleri en düşük 2.920 TL ve en yüksek 3.870 TL’dir.

İlk yardım eğitmeni sertifikası alanlar; sürücü kurslarında, Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kursları, Güvenlik kurslarında, Gemi adamı yetiştirme kursları ve daha bir çok alanda iş imkanı bulunmaktadır.

Kurs fiyatları İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün belirlemiş olduğu rakam KDV hariç 2.000,00 TL dir. Her yıl bu fiyat enflasyon oranında değişmektedir. Ayrıca İlk yardım Eğitmeni Sertifikası fiyatları illere göre değişiklik göstermektedir.

Yeni Ümit Eğitim Kurumları’nda ilk yardım eğitici eğitimi alabilir ve sertifika programlarına başvurabilirsiniz. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen detaylı eğitimler sonrasında siz de Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitmeni sertifikası alabilir, ilk yardım öğretmeni olabilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı’nın sayısı artabilir

Akseki Kaymakamı Hülürden MATSOya ziyaret

Manavgat Haberleri: Akseki Kaymakamı Hülür’den MATSO’ya ziyaret