İNİŞTE ÖN TEKERİ PATLAYAN CORENDON’DAN AÇIKLAMA GELDİ

İNİŞTE ÖN TEKERİ PATLAYAN CORENDON'DAN AÇIKLAMA GELDİ

196 kişi tahliye edildi, yaralanan yok…. Corendon’dan açıklama geldi

Corendon Havayolları’n ait B737 tipi uçağın Alanya Gazipaşa Havalimanı’na inişte ön tekerinin patlattığı bildirildi. Köln’den gelen uçağın inişte lastik patlattığı ve ön dikmesinin üzerinde pistte kaldığı açıklandı. Olayda kimsenin yaralanmadığı ve yolcuların uçaktan tahliye edildiği bildirildi.

Corendon Airlines’ten açıklama

Konuyla ilgili Corendon Airlines‘ten de açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Corendon Airlines’ın 9 Mayıs tarihinde CAI1031 Köln-Alanya/Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın inişinde burun dikmesi lastikleri patlamıştır. Lastiklerin patlaması sonrasında uçak pist üzerinde güvenli bir şekilde durmuştur.

Gövde üzerine iniş söz konusu değildir, herhangi bir kaza ve kırım durumu yoktur. Yolcularımız uçaktan merdiven ile güvenli bir şekilde indirilmiş olup 184 yolcumuzda ve uçuş ekibimizde herhangi bir yaralanma veya sağlık sorunu söz konusu değildir. Pistte de aynı şekilde bir hasar durumu mevcut değildir.

Uçağın pistten çekilememesi durumu nedeni ile Gazipaşa’ya inişi olan uçuşlar farklı havalimanlarına yönlendirilmektedir. Corendon Airlines Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na planlanan sonraki operasyonlarına Antalya Havalimanı’ndan devam etmektedir. Güncel bilgiler Corendon Airlines Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılacaktır.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
LÜKS YOLCU GEMİSİ SEABOURN QUEST'İ AĞIRLADI

LÜKS YOLCU GEMİSİ SEABOURN QUEST’İ AĞIRLADI

Antalya’ya inişte lastiği patladı

Antalya’ya inişte lastiği patladı