İsveç’li Ericson’dan Antalya övgüsü

 Vali Yazıcı, Başkonsolos Ericson’u Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonu olan Antalya’da misafir etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Kabulde konuşan Vali Yazıcı, pandemi döneminde İsveçli misafir sayılarının düştüğünü belirtti. Vali Yazıcı, “Pandemiden önce 300 binleri bulan İsveçli misafirimiz vardı. Pandemi döneminde ise normal olarak bir durma yaşanmış. Fakat bu yılda 30 bine yakın İsveçli turist geldi. Halbuki biz bu yıl Avrupa’dan çok yüksek sayıda misafir ağırladık. Ama İsveçliler galiba bu yılda tereddütlüydü” dedi.

 

Antalya’da turizm sezonunun devam ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Burada kasım ayının 15’ine kadar denize girilebiliyor. Hatta kuzey ülkelerinin vatandaşları kışın bile giriyor. Çünkü denizimiz soğumuyor. Dışarısı soğusa bile deniz suyu sıcaklığımız yüksek oluyor. Çünkü şunu biliyorum. Ben de İngiltere’de kısa bir süre yaşadım. Bizdeki güneşlenme süresi kuzey ülkelerine oranla çok çok uzun. Güneşin en bol olduğu yerdeyiz. Bulunmaz bir coğrafyadayız” dedi.

 

BAKANLIĞIN TAVSİYESİ

 

İsveç Dışişleri Bakanlığı’nın vatandaşlarının başka ülkelere gidilmemesi yönünde tavsiyesi olduğunu ve bu yönde önlemler aldığını belirten Başkonsolos Ericson ise, “Özellikle bakanlığın tavsiyesi doğrultusunda ne tur şirketleri Türkiye’ye uçuş düzenliyordu ne de orada yapılan sigortaların Türkiye’de geçerliliği oluyordu. Ama 1 Ekim’de bu yasaklar kalktı ve dolayısıyla bundan sonra bir artış görmeyi bekliyoruz” dedi.

 

THY UÇUŞA BAŞLADI

 

Antalya’ya gelmek için pek çok sebep olduğunu söyleyen Başkonsolos Ericson, “1 Ekim’den itibaren Türk Hava Yolları uçuşa başladı. Dolayısıyla İsveçli turist sayıları artacaktır. Bizim, sizin görev alanınız içinde yer alan 2 fahri konsolosluğumuz var. Birisi Antalya Fahri Konsolosluğumuz diğeri de Alanya Fahri Konsolosluğumuz. Bu aslında çok alışıldık bir şey değil, iki konsolosluğun olması ama hem geçici hem de kalıcı olarak Antalya’da yaşayan pek çok İsveç vatandaşımız var” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TITANIC HOTELS KENDİ PERSONELİNİ YETİŞTİRİYOR

Döşemealtı’na ‘kristal’ ödül