İttifakta sorun yok, demokrasi var

– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cihan Paçacı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘tekil konuşuyor’ demesi ile başlayan ‘Millet İttifakı’nda sorun mu var’ tartışmasına açıklık getirdi. Konunun, Cumhur İttifakı tarafından gündeme getirildiğini dile getiren Akşener ‘Sorun yok’ mesajı verdi.

 

ARAMIZDA HERHANGİ BİR SORUN YOK

 

Akşener’in açıklamalarını Halk TV’nin internet sitesindeki köşesine taşıyan Fikrat Bila şunları aktardı: “ İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Millet İttifakı adayının önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağından emin konuşuyor. Akşener, dünkü söyleşimizde, Millet İttifakı’nda özellikle adaylık konusunda anlaşmazlıklar olduğuna ilişkin, iktidarı destekleyen medyada gündemde tutulan iddialara şu yanıtı verdi: ‘Millet İttifakı’nda en küçük bir sorun yok. Uyumlu bir biçimde çalışıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile benim aramda da herhangi bir sorun yok. Millet İttifakı olarak yerel seçimlerde İstanbul’u, Ankara’yı nasıl kazandıysak, aynı modelle cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız. Sık sık söylüyorum Millet İttifakı’nın adayı Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı olacak’”.

 

ADAY BELİRLEMEDE SORUN YAŞANMAZ

 

Akşener, Bila’nın “Adayın belirlenmesi aşamasında bir sorun yaşanabilir mi” sorusuna ise “Hayır. Bir sorun yaşanmaz. Millet İttifakı kimi aday gösterirse hep birlikte çalışırız ve seçimi alırız” şeklinde yanıt verdi. Akşener seçim stratejisini şu şekilde değerlendirdi: “Birinci aşamada mevcut sistemde cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandıktan sonra sistem değişikliğine yöneleceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz. Bu sisteme geçmek için önce cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmamız gerekiyor. Bu amaçla canla başla çalışıyoruz ve toplumda da karşılığını görüyoruz. Bizim sorunumuz kişilerle değil sistemle. Bu sistemi değiştireceğiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız”.

 

MECLİS 17-25 ARALIK YOLUNU AÇABİLİR

 

17-25 Aralık sürecine ilişkin ise eski bakanların yargılanmalarının doğru olacağını belirten Akşener, “Eski bakanların yargıya gitmeleri, orada aklanmaları iyi olur. En doğru yol budur. Ben de Sayın Cemil Çiçek’in ve Sayın Ertuğrul Yalçınbayır’ın görüşlerine tümüyle katılıyorum. Meclis yargılanmanın yolunu tekrar açabilir. Bu yola başvurulabilir. O dönemde yargının her yerinde FETÖ’cü savcılar, hakimler vardı. İnsanlar mahkemeye gitmekten çekiniyorlardı. Ama şimdi öyle bir durum yok. FETÖ’cü savcılar, hakimler yok. Bu nedenle yargıya gidip aklanmaları en iyi yoldur” dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Aydın içini döktü

Serikte turizm toplantısı

Serik Haberleri: Serik’te turizm toplantısı