İTÜ birincisi gündem oldu: Bu yozlaşmış sistemi değiştireceğiz

  İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) 248’inci yıl birincisi Hüseyin Umutcan Ay, mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Konuşmasında kadına yönelik şiddetten, asgari ücretle geçimin zorluğuna kadar birçok konuya değinen Ay, “Son bir yılım Türkiye’deki kadına şiddetin kökenini araştırmak ve buna bir çözüm üretmekle geçti. Çözümü biliyor ve bu çözümü uygulayamıyorken, ben o ölen kadınların kanını elimden çıkaramıyorum” dedi. 

 BU BEDELİ AĞIR ŞEKİLDE ÖDEDİM

 Kadına yönelik şiddeti çözmek için 1 yıldır çözümler ürettiğini vurgulayan Ay, “Sorguladığınız şeyi öğrenmeye başlarsınız, öğrendiğiniz şey sizi bazen uykularınızdan da edebilir. Ben bu bedeli ağır bir şekilde ödedim. Şimdi sizlerle bu yükü paylaşmak istiyorum. Son bir yılım Türkiye’deki kadına şiddetin kökenini araştırmak ve buna bir çözüm üretmekle geçti. Ve sevgili arkadaşlarım ben artık haberleri takip edemiyorum. Çünkü sorunu biliyorum. Çözümü biliyor ve bu çözümü uygulayamıyorken, ben o ölen kadınların kanını elimden çıkaramıyorum. Benim bu yolda ödediğim bedel bu oldu. Fakat bu insanlığın ödediği bir bedelle kıyaslanamaz mı?” diye konuştu.

 SIRA ARKADAŞINIZ SÖMÜRÜLÜYOR

 İstanbul’da asgari ücretle geçinmenin zor olduğunu da vurgulayan Ay, “Sadece sorun bu mu? İstanbul’a bakın, asgari ücretle 4 kişilik ailesini geçindiremediği için intihar eden o güzel insanları görürsünüz. O kadar da uzağa gitmeyin sıra arkadaşlarınıza bakın. Sırf deneyim elde edebilmek için haftanın 5 günü 5 kuruş para almadan şirketler tarafından sömürüldüklerini görürsünüz” ifadelerini kullandı. 

 YOZLAŞMIŞ SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

  İTÜ birincisi Ay şunları söyledi: “Bir de son olarak potansiyel geleceğinize bakın. Orada sırf iş bulamadığı için asgari ücrete mühendislik ve mimarlık yapan akranlarınızı görürsünüz. Karanlıkta olduğumuzu düşünüyoruz biliyorum. Aynı zamanda korkuyoruz da. Sorunları biliyoruz peki çözüm ne? Kaçmak mı? Belki de birileri bizim için her şeyi çözsün diye arkamıza yaslanıp beklemeliyiz. Ya da başımıza gelmediği sürece sorun yokmuş gibi de davranabiliriz. Hayır, bunu üzülerek söylüyorum ki; bu yolda birbirimizden başka kimsemiz yok. Çünkü unutmayın ki herkes bir gün ölür. Buna sizler de dahilsiniz saygıdeğer büyüklerim. Ve geriye kalan bizler ve bizim yetiştireceğimiz çocuklar hegemonların elinde yozlaşmış bu sistemi değiştireceğiz. Değiştirmeliyiz”.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Öztrak’tan Erdoğan ve Bahçeli’ye: Ülkenin geleceğini çaldınız

Disipline sevk edildi