İYİ Parti Kepez kongreye mi gidiyor?

 İYİ Parti Kepez İlçe Teşkilatı’ndan sular durulmuyor. İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Mazlum Yücel ile yönetim kurulunun görevden alınmasının ardından genel merkez yeni başkan olarak Mesut Emrah Yıldırımlar’ı atamıştı. Yıldırımlar yeni ilçe yönetimi oluşturmaya çalışırken, görevden alınan ilçe yönetim kurulu üyelerinden biri olan Şeref Çiçek sürpriz çıkıştı.

NOTERDEN İHTARNAME
Şeref Çiçek ihbar eden olarak 5 Temmuz 2022 tarihinde Antalya 12. Noterliği’nden İYİ Parti Genel Başkanlığı, İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı ve İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı’na ihtarname gönderdi. İhtarnamede şu bilgilere yer verdi: “İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun 23.05.2022 tarih ve 51 sayılı toplantısında verilen yetkiye dayanarak İYİ Parti Genel Başkanlığı’nın, 22.06.2022 tarih, GNBŞK.01.01.369/1321 sayılı yazısıyla, İYİ Parti Antalya/Kepez İlçe Yönetim Kurulu’na, “görevden el çektirildiği” bildirilmiş olup, yasal mevzuat hükümleri ve parti tüzüğümüz gereğince yeni yönetimin seçimle belirlenebilmesi için gereğinin ihbarıdır.
TÜZÜK GEREĞİ
Sayın Muhataplar, konuyla ilgili olarak, İYİ Parti Tüzüğü’nün, ‘Yönetim kurulu başkan ve üyeliklerinde boşalma” başlıklı 26. Maddesi’nde belirtildiği üzere, “Yönetim kurulu asıl ve yedek üyeliklerinde el çektirme suretiyle toplu bir boşalma olduğu hallerde Genel Başkanın teklifi ve Genel İdare Kurulunun kararıyla geçici yönetim kurulu ve başkanı atanır.  Atanan geçici yönetim kurulları atandıkları tarihten itibaren kanunda öngörülen süreler içerisinde kongre kararı alır.” hükmü uyarınca, ve yine,
YASADA DURUM
2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası’nın 20. Madde’sinde belirtilen, ‘El çektirme kararı 101 inci maddenin (d-1) bendinde gösterilen haller dışında yetkili kurulların üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu ve gizli oyla alınır. İşten el çektirme kararının ilçe yönetim kuruluna bildirilmesinden itibaren otuz gün içinde ilçe kongresi toplanarak yeni ilçe yönetim kurulunu seçer. Bu süre içerisinde ilçe kongresi için yeni delegeler seçilmiş değilse, kongre eski delegelerle toplanır.’ hükmü doğrultusunda, İYİ Parti Kepez İlçe Teşkilatı’nın seçimli kongresinin, atanan Geçici Yönetim Kurulu tarafından, önceki İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun görevden el çektirildiği 22.06.2022 tarihinden itibaren 30 gün içinde  gerçekleştirilmesi hususunu hatırlatmak isterim. Gereği için bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.”
30 GÜNDEN DAHA AZ SÜRE KALDI
Çiçek’in uyarısının ardından tüzük ve yasaya göre 21.07.2022 tarihine kadar ilçe kongresi yapılması gerekirken, İYİ Parti Kepez İlçe Teşkilatı’nın kongreye gidip, gitmeyeceğiyle ilgili son kararı genel merkez verecek.
İLGİLİ HABERLER: 
İYİ PARTİ Kepez’de Yücel’in yerine KİM GELECEK?

İYİ Parti Kepez’de Güneş beklenirken, Yıldırım çarptı

İyi Parti’de erken kalkan koltuğa oturuyor

İyi Parti Kepez’de devir teslim

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

CHP, Korkuteli’nde stand kurdu

Dolar/TL’de yılın yeni zirvesi görüldü!