İYİ Parti’de seçim yapılmadan hazırlanan liste iddiaları ortalığı karıştırdı

Kongre sürecine olaylı giren İYİ Parti’de sular durulmuyor. Antalya Kepez’de delege seçimleri iptal edilmesinin ardından partililer seçimlerin yapılacağı tarihi bekliyor. Tarih açıklanması beklenirken ilçe yönetiminin seçim kuruluna delege listesini götürmesi  İYİ Parti Kepez’de seçimleri kördüğüme döndürdü.

ÖNEMLİ İDDİA

Siyasi süreç yönetimi krize dönüşmesiyle ilgili çözüm beklenirken mevcut yönetiminin ne mahkeme sürecini, ne de parti tüzüğü gözetmeksizin delege seçimleri yapılmış gibi liste hazırlayarak seçim kuruluna listeyi teslim ettiği iddiaları ortalığı karıştırdı. Seçim kuruluna giderken fotoğraflanan ilçe yönetimi yaşanan krizi alevlendirdi.

Bunun üzerine İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı’na aday olan Bülent Erol, sosyal medya üzerinden partililerine duyuru yaptı. Demokrasiye çağrı yapan ve yasal hakların savunulması gerektiğini vurgulayan Erol, bir an önce sandığın partililerin önüne konulması gerektiğinin altını çizdi.

İŞTE O PAYLAŞIM

Bülent Erol paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik haklarımızı sonuna kadar koruyacağız.

Saygıdeğer Kepez halkı,

Değerli kardeşlerim, partili yol arkadaşlarım,

Mahkeme belgelerinde açıkça ifade edildiği üzere, atamayla yürüttüğü ‘geçici’ görevinin yasallığı tartışmalı olan İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar ve ekibinin, Kepez delege seçimleri üzerinde, yasal olmayan ve antidemokratik yöntemlerle gerçekleştirmeye çalıştığı usulsüzlüklere önlem olması amacıyla, bugün itibarıyla, İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapmış bulunmaktayız.

Her türlü hukuksuzluğu ve usulsüzlüğü önlemeye kararlıyız, önleyeceğiz.

Çağrımız şudur:

Bir an önce tarihi ve yerini açıkça ilan ederek, daha önce iptal edilen delege seçiminin öncesinde parti organlarınca yayınlanan kurallara uygun olarak yapılan geçerli delege başvurularıyla, her mahalle için sandık koyarak, olması gereken şekilde; açık, şeffaf ve demokratik seçimi yapın.

Bunu yapmadığınız sürece kanunî haklarımızı sonuna kadar savunacağımızdan emin olun.

Partimizde, parti içi demokrasiye zarar veren herkesten de, adalet sağlanana kadar, hesabını soracağımızın bilinmesini isterim.

Antalya- Kepez kamuoyuna, saygılarımla.”

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Cumhuriyet için koştular

İYİ Parti’den Kadın Çalıştayı