KADIN ÇALIŞANLARA ANLAMLI HEDİYE

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Ateş’in verdiği seminerde çalışanların bilinçlenmesi için meme kanseri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Kanserin, tüm dünyada giderek arttığına değinen Ateş, “Annenin gebelikte alkol kullanması bebekte meme kanseri riskini de arttırabilmektedir” dedi.

Yaşamı boyunca her 8 kadından birinde meme kanseri görüldüğünü söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ateş, “Kanser, tüm dünyada giderek artan önemli bir sağlık sorunudur. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir. Yaşamı boyunca her 8 kadından birinde meme kanseri görülür. Beyaz ırkta sarı ırka ve siyah ırka göre daha fazla görülür. Siyah ırkta daha agressif meme kanseri tipleri görülür ve prognoz daha kötüdür. Sarı ırk ve Kızılderililer’de meme kanseri riski ve mortalite beyazlardan daha düşüktür” diye konuştu.

Regnum Carya Eğitim Müdürü Miray Bayrak ise konu ile ilgili  yaptığı açıklamalarda, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı olması nedeniyle 35 yaş üstü tüm kadın çalışanlarımıza hekim muayenesi ile mamografi ya da meme ultrason taraması hediye ederek kendilerinin de meme kanseri farkındalığının bir parçası olmak istediklerini belirtti.

Kadın çalışanların “pembe kurdele” takarak farkındalık oluşturduğu seminere ilgi, yoğun oldu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

‘HEDEFE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK!’

BALKAN ÜLKELERİ TERCİH EDİLİYOR!