Kaş Haberleri: Gömbe Doğa Gönüllüleri’nden zirve yürüyüşü

Gömbe Doğa Gönüllülerinden zirve yürüyüşü

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA’nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Mahallesi’nde faaliyet gösteren Gömbe Doğa Gönüllüleri tarafından Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Akdağ’ın zirvesine Atatürk’e ve Şehitlere Saygı Tırmanışı gerçekleştirildi.

Gömbe Doğa Gönüllüleri tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Atatürk’e ve Şehitlere Saygı Tırmanışı’na 7’si kadın, 2’si genç çocuk toplam 15 kişi katıldı. Saat 08.00’de yürüyüşe geçen grup, yaklaşık 2,5 saatlik yürüyüşün ardından batı Antalya’nın en yüksek tepesi olan Akdağ’ın zirvesi olan Uyluk Tepe’ye ulaştı. Verilen molanın ardından grup, önce saygı duruşunda bulundu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Zirve defterine ekip adına Arzu Tural ve İbrahim Ekinci, bu yıl 5. düzenlenen tırmanışın anlam ve önemini belirten kısa bir yazı yazdı ve birlikte türküler söyledi. Bir süre zirvede kalan grup, ardından dönüşe geçti. Grup, akşam saatlerinde Subaşı Yaylası üzerinden Gömbe Mahallesi’ne döndü.

Zirve çıkışına eşlik eden Arzu Tural ve İbrahim Ekinci, “Bu yıl 5. kez Akdağ’ın zirvesine Atatürk’e ve Şehitlere Saygı Tırmanışı gerçekleştirdik. Artık zirve tırmanışını geleneksel hale getiriyoruz. Amacımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda farkındalık yaratarak, Zafer Bayramı’nın anlamını ve önemini anlatmak. Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını yeni kuşaklara anlatmak. Zirvede, Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi anmak” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalyada dalgıçlar denizde bayrak açtı

Antalya Haberleri: Antalya’da dalgıçlar denizde bayrak açtı

Zaradan Kaşta Zafer Bayramı konseri

Kaş Haberleri: Zara’dan Kaş’ta Zafer Bayramı konseri