Kaş Haberleri: Yeşilköy’de ‘Kapkabare’ sahnelendi

Yeşilköyde Kapkabare sahnelendi

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA’nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde bu yıl 11’incisi düzenlenen Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması’nın üçüncü akşamında İstanbul Çatı Tiyatrosu oyuncuları ‘Kapkabare’ oyununu sahneledi.
Kaş Belediyesi ve Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması’nda, İstanbul Çatı Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Kapkabare’ oyunu Yeşilköy Müfit Kayacan Açık Hava Sahnesi’nde oynandı. Oyunu, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Belediyesi meclis üyeleri Meral Çiyan Şenerdi, Ali Arıtürk, Cemil Tufan, kendisi de Yeşilköylü olan sinema ve tiyatro sanatçısı Müfit Kayacan, Yeşilköy Mahallesi Muhtarı İbrahim Uluğ, Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürhan Arıtürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi.
İstanbul Çatı Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyduğu ‘Kapkabare’yi oyunda rol alan Emrah Uslu yazdı. Yönetmenliğini de yine oyunculardan Eda Özdemir yaptı. İki perdelik oyunda sanatçılar Emrah Uslu, Eda Özdemir, Eray Demirkol, Merve Kurç, Seçim Erdoğan ve Türkan Çimenci rol aldı. Kabare türünden oyunu izleyiciler hem kahkahaya boğularak hem de düşünerek izledi. Oyun sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.
Oyun sonunda Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren oyunun yönetmeni ve oyuncusu Emrah Uslu’ya teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Konyaaltı’nda uluslararası yüzme yarışı heyecanı

Muhalif kanallara izin yok