Kaş Haberleri: Yeşilköy’de tiyatro ateşi yeniden yanacak

Yeşilköyde tiyatro ateşi yeniden yanacak

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA’nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde, pandemi nedeniyle verilen iki yıllık aranın ardından sanat ateşi yeniden yanacak. Bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması, 10 Ekim Pazartesi günü başlayacak ve 4 gün sürecek.

Yeşilköy Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen 11. Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması, pandemi nedeniyle iki yıllık aranın ardından pazartesi günü başlıyor. Kaş Belediyesi ve Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen tiyatroların buluşması 4 gün sürecek. 10 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan buluşmada, ilk akşam Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Turgut Özakman’ın yazdığı, kendisi de Yeşilköylü olan Müfit Kayacan’ın yönettiği ‘Töre’ adlı oyunu sanatseverlerle buluşturacak. 2 perdelik oyunda hepsi Yeşilköy Mahallesi’nde yaşamını sürdüren çiftçi, berber, esnaf, öğretmen, emekli olan 11 kişi rol alacak. Oyunda ülkemizin kanayan yarası olan töre cinayetleri ele alınacak. İzleyicilere Türkiye’nin gerçeklerini görme, düşünme ve değerlendirme imkanı sunmayı amaçlayan oyun Yeşilköy Müfit Kayacan Açık Hava sahnesinde sergilenecek.

Tiyatro buluşmalarının ikinci gününde İstanbul Tiyatro Sardunya tek kişilik oyun olan ‘Çatlak’ adlı oyunu sanatseverlerle buluşturacak. Ayten Kaya Görgün’ün yazdığı tek perdelik oyunda ‘Meral’ adlı kadının öyküsü anlatılıyor. Komedi, dram ve trajedinin içi içe olduğu oyunu sanatçı Duygu Şahlar sahneleyecek. Buluşmanın üçüncü gününde Çatı Tiyatro oyuncuları, sanatseverleri Emrah Uslu’nun yazdığı müzikli, danslı, eğlenceli bir oyun olan kadın sorunlarının güldürerek, düşündürerek anlatıldığı ‘Kapkabare’ adlı oyunu ile buluşturacak. Tiyatro buluşmalarının son gününde yine Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Likya Birliği’nin başkenti olan Patara Antik Kenti’ndeki Likya Birliği Meclisi Binası’nda, Sadık Şendil’in yazdığı, Müfit Kayacan’ın yönettiği ‘Kanlı Nigar’ oyununu sergileyecek. Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli oyunlarından biri olan 2 perdelik ‘Kanlı Nigar’ oyununda Yeşilköy Halk Tiyatrosu’nun 12 oyuncusu görev alacak. Oyunda, fakir bir ailenin kızı olan ve zengin bir aileye hizmetçi olarak verilen Nigar’ın yaşam öyküsü anlatılıyor.

Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürhan Arıtürk, “Yeşilköy’de 1945 yılından bu yana tiyatro ateşi yanıyor. Bu mahallede yaklaşık 77 yıldır tiyatro oynanıyor. Bu yıl 11’incisini düzenleyeceğimiz ‘Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması’, pandeminin ardından bölgemizi yeniden tiyatro ile buluşturacak. Dünyanın her yerinde Dünya Kupası finali oynandığı akşam, tiyatrolar kapısını kapatır. Bu mahallede, Dünya Kupası finalinin oynandığı bir gecede 3 bin kişi tiyatro izledi. Bize 11. buluşmada her türlü yardımı yapan, bu buluşmayı birlikte organize eden Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ve Kaş Belediyesi çalışanlarına, sanat adına, mahallemiz adında, Yeşilköy Halk Tiyatrosu adına teşekkür ediyoruz. Bölge halkına sesleniyoruz. Buyurun tiyatroya” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

KASIM ARA TATİLİNDE ÇOCUKLARA ÖZEL ROTALAR JOLLY’DE!

BAŞKAN İMAMOĞLU, TÜRKİYE’NİN İLK BASKETBOL MÜZESİNİ AÇTI