KAVALOĞLU, YERLİ TURİSTİ MİLLİYETÇİ OLMAYA DAVET ETTİ!

KAVALOĞLU, YERLİ TURİSTİ MİLLİYETÇİ OLMAYA DAVET ETTİ!

2023 sezonunu değerlendiren AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Biz her şeyden önce 2023 sezonuna çok vahim bir tablo ile başlamıştık. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeni ile belli bir süre turizm konuşmak bile mümkün olmadı. Biz turizmciler olarak devlet ile birlikte hareket ederek pes etmedik. Sezonun geç başlamasına rağmen bu başarıyı elde ettik. Bu başarının temel sebeplerinden birisi ise bizim Türk turizmi olarak tüm uluslararası turizm sektörü arasında stratejik bir noktada bulunmamız. Ben hep, ‘Antalya’sız ve Türkiye’siz dünya turizmi olamayacağını’ söylerim. Bunun da en büyük kanıtı ise 2023 sezonudur. Bu kadar büyük bir felakete rağmen böylesine bir başarı elde etmemiz bence çok kayda değerdi. Paylaşılan rakamları ve verileri iyi irdelemek lazım. Biz 2022’de de çok büyük bir başarı elde etmiştik ama pandemi sonrasında gelen bir başarıydı bu. İnsanlar da tatile iştahlıydılar. 2023 sezonunda bahsetmiş olduğum deprem felaketine içinde bulunduğumuz jeopolitik konuma ve komşularımız arasında yaşanan çatışmalara rağmen bence bu ulaştığımız sonuç tatmin edici” şeklinde konuştu.

Artık önemli olanın 2024 sezonu olduğunu belirten Kavaloğlu, “Sezon hedefimizi 60 Milyon turist 60 Milyar Dolar gelir olarak belirledik. Tüm kapasitenin yüzde 27-28’ini karşılayan Antalya olarak ise bizim hedefimiz ise 16,5 Milyon turist sayısının üzerine çıkmak” dedi.

“YERLİ TURİSTİ MİLLİYETÇİ OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Kavaloğlu, Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına adalar için vize serbesti getirmesi ile ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu: “Yunanistan’ın hiçbir bölgesinde ‘Türkiye’ye gidelim’ gibi bir kampanya göremezsiniz. Bu noktada ben yerli turisti bir parça daha milliyetçi olmaya davet ediyorum. Eğer Ege’de veya Antalya’da tatil yapmayacaklarsa Kuzey Kıbrıs’ta tatil yapsınlar. Sonuçta biz rekabet içerisindeyiz. Tatlı-sert bir rekabet bizim İspanya ve Yunanistan’la aramızdaki. Tur operatörleri bazında ciddi bir rekabetimiz var. Bir de Avrupa Birliği’nin kendi normları içerisinde finansal anlamda desteklemeye çalıştığı bir turizm hareketi var. Bunu da yadsıyamayız. İspanya, Portekiz, Yunanistan, İtalya ve özellikle Güney Fransa AB tarafından ciddi bir şekilde destekleniyor. Bizim iç pazarımız olarak adlandırdığımız yerli turistin, kendi ülkemizin vatandaşlarının refah seviyesi, tatile çıkma ihtiyaçları bizler için çok değerli. Onun için kendi ülkemizde tatil yapmalarını, yurtdışı ihtiyaçları var ise de Kuzey Kıbrıs’ı tercih etmelerini rica ediyorum.”

“AVRUPA’DA DA İŞİMİZ UZUN”

Türkiye’nin Avrupa pazarına önem vererek pazarlama faaliyetlerini artırması gerektiğini savunan Kavaloğlu, “Almanya’dan yaklaşık 60 milyon paket çıkış var İngiltere’de bu sayı 58 milyon. İspanya’yı tercih eden İngiliz turistlerin sayısı 18 Milyon. Biz ulaştığımız rakam ise 3.8 Milyon. Dolayısıyla bizim daha bu anlamda Avrupa’da da işimiz uzun. O bölgelerdeki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimiz artırmamız gerekiyor. Biz sadece Rusya’nın bir numaralı turizm destinasyonuyuz. Rusya’daki savaş halinin devam etmesi ve uygulanan ambargolar ve izolasyon, Rublenin değer kaybediyor olması da Rus turistlerin tatil imkanlarını sınırlıyor. Ben buna rağmen 2023 sezonunda Rusya’nın özellikle Antalya olmak üzere Türkiye’de yine bir numara çıkmasını çok önemsiyorum. Onların en önemli turizm destinasyonu Antalya ve Türkiye. Bu anlamda baktığımızda eğer iki ülke arasındaki savaş sona ererse Antalya ve Türkiye için çok büyük bir imkan doğmuş olacak” dedi.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN https://youtu.be/pZxpx_z2Mkg

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalyaspor evinde kazandı: 2-1

Antalyaspor evinde kazandı: 2-1

30 yılla yargılandı beraat etti

30 yılla yargılandı beraat etti