Kemer Haberleri: Kemer Belediyesi Truskavets Belediyesi ile kardeş oldu

Kemer Belediyesi Truskavets Belediyesi ile kardeş oldu

 

KEMER, (DHA) – Kemer Belediyesi, Ukrayna’nın Truskavets Belediyesi ile kardeş şehir oldu.

Kemer Belediyesi’nde yapılan törene Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Truskavets Belediye Başkanı Andrii Kulchynskyi, Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Truskavets Belediye Başkan Danışmanı Yurii Kotyk, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez katıldı.

PROTOKOL İMZALANDI

Kemer ve Truskavets ilçeleri arasında Ukrayna ve Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla bazı alanlarda yapılacak iş birliklerini kapsayan protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında, eğitim, spor, turizm, kültür ve sanat, sanayi, ticaret ve girişimcilik alanlarında iş birliği yapılması planlanıyor. İmza töreni sonrası konuşan Kemer Kaymakamı Gemici, kardeşlik için atılan imzaların her iki yerleşim bölgesinde yaşayanlar arasındaki güzel duyguların gelişmesine katkıda bulunacağına inandığını belirtti.

“UKRAYNA BİZİM ÇOK ÖNEMLİ”

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu ise şunları söyledi:

“Ukrayna bizim çok önemli. Antalya’ya ve Kemer’e çok sayıda Ukraynalı misafirimiz geliyor. Gün geçtikçe de Ukraynalı misafir sayımız artıyor. İnşallah, bu kardeşlik imzası sonrası iki ülkenin de insanları birbirlerini daha iyi tanır ve kaynaşır. Ön yargıları bir kenara bırakarak dostluğumuzun artmasını temenni ediyorum” diye konştu.

“TÜRKİYE’DE EVİMİZDE GİBİ HİSSEDİYORUZ”

Truskavets Belediye Başkanı Andrii Kulchynskyi de Kemer’e ilk resmi ziyareti gerçekleştirdiklerinden bahsetti. iki belediye arasındaki işbirliğini kardeşlik protokolüyle taçlandırdıklarını dilme getiren Kulchynskyi, “Türkiye’de kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bunu sadece biz değil tatillerini Türkiye’de yapan tüm Ukraynalılar da böyle hissediyor. Türk halkının misafirperverliğini hissediyoruz” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TÜRKİYE’DEKİ MÜZE SAYILARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Lösemili çocuklara özel etkinlik

Antalya Haberleri: Lösemili çocuklara özel etkinlik