Kemer’de ilk lavanta hasadı

Kemer’in en önemli yaylaları arasında yer alan Gedelme Yaylasındaki lavanta hasadına, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gencay Kayrak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Şube Müdürü Halil Buran, Belediye Başkanı Topaloğlu’nun eşi Fikriye Topaloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül’ün eşi Hale Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN HASAT YAPTI

Lavanta hasadına katılmak isteyen vatandaşlar, Kemer’in mahallelerinde belirlenen yerlerden ve belediye önünden kalkan belediye otobüsleriyle taşındı.  Hasat öncesi Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Kayrak, vatandaşlara lavantaların nasıl koparılacağı hakkında bilgiler verdi.  Hem turizmi çeşitlendirmek hem de turizm sezonunu uzatılması amacıyla yapılan etkinliğe katılan Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler daha sonra lavanta hasat yaptı.

2 BİN 650 METREKARE

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, Nisan ayında Kemer Belediyesi’ne ait 2 bin 650 metrekarelik arazide lavanta fidelerini toprakla buluşturduklarını hatırlattı.  Kemer’de ilk defa denenen lavanta dikiminin başarılı olduğunu anlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Nisan ayında diktiğimiz lavantaların ilk hasadını yapmaktan dolayı mutluyuz. Nisandan bu yana belediye ekiplerimiz lavantalarımızın bakımlarını yaptı. İlerleyen yıllarda lavantalarımız daha iyi olacak. Lavanta bahçelerini genişletebileceğiz. Kemerliler lavanta görmek için Gedelme Yaylasına çıkacak. Bizleri yalnız bırakmayan belediye personelimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

“Neşet’i nasıl biliyorsak Bach’ı da öyle dinliyoruz”

Antalya OSB kanseri erken teşhis ile yenecek