Kepez’in cimnastik kursuna ilgi büyük

 Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün düzenlediği spor okullarında çocuklarının ilk kez sporla tanıştırmak isteyen veliler, her spor branşının altyapısı olan cimnastiği tercih etti. Kepez Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Çok Amaçlı Spor Salonu’nda açılan yeni dönem 5-8 yaş arası kurslara, ilk haftada 75 kişi başvurdu. Küçük yaşlarda başlanan spor dallarının başında yer alan cimnastik, dayanıklılık, kuvvet, sürat, esneklik, beceri gibi özelliklerin temelini oluşturuyor.

 HEP BİR ADIM ÖNDE OLACAKLAR

 Bu sporu yapan çocuklar, fiziki gelişimlerinin yanı sıra estetik bir görünüme de sahip oluyor. Çocukların boy, kilo ve vücut kas yapısı akranlarına göre daha orantılı olarak gelişimlerini sürdürüyor. Antrenör Asena Nizam ile birlikte derslere giren kıdemli cimnastik antrenörü İsmail Taflı, “Temel cimnastik eğitimi almış olan çocuklarımız, ileride farklı bir spor branşına geçse dahi, kendiyle aynı anda başlayan sporcular arasında hep bir adım önde olacaklardır” dedi.

COCUKLARININ SPOR DISIPLINIYLE BUYUMESINI ISTEYEN KEPEZLI AILELER, BELEDIYENIN KURSLARINDA TUM BRANSLARIN ALTYAPISI OLAN CIMNASTIK BRANSINA ILGI GOSTERIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ekonomiye makarna bakışı

Mahallede yangın paniği