Kılıçdaroğlu’na ‘amin’ demeleri lazım

 TV5’te Mustafa Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu “Bayram Sohbeti” programına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayı ölçütlerini sıraladı. Adayın adil, şeffaf, güvenilir ve denetlenebilir olması gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Nefsine hakim olacak’ tanımı için de, “Benim sıraladığım maddelerin özetini yapmış. Bir cumhurbaşkanı adayı ararken işte bu kıstaslarda aramak mecburiyetindeyiz. İktidarda bulunan arkadaşlarımızın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesine ‘Amin’ demeleri icap eder” diye konuştu.

 

ADALET BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

 

Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayının özellikleriyle ilgili şunları söyledi: “Adalet olmazsa olmaz… Onun için şeffaflık, onun için denetlenebilirlik, onun için güzel ahlâk… Güzel ahlâk, senin gibi inanmayan, senin gibi düşünmeyen, senin gibi yaşamayan insanların hakkını da savunabilmekle başlar. Bir cumhurbaşkanı adayı ararken işte bu kıstaslarda aramak mecburiyetindeyiz. Onu nasıl bulacağız? Elbette bu şahsın bugüne kadarki hayatına bakacağız. Böyle mi davranmış hayatında? İster siyasetin içinde olsun, ister siyasetin dışında olsun. Ticarette kimseyi dolandırmış mı? Bir yerde sözüne sadık kalmamış mı? Kendi temsil ettiği topluma bir yerde ihanet etmiş mi, etmemiş mi? Bunlara bakacağız”.

 

CUMHURBAŞKANI ADAYININ ÖLÇÜTÜ

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun, “Millet İttifakı’nın adayı, nefsini terbiye etmiş, yetkiyi alınca yozlaşmayacak bir aday olmalı” şeklindeki sözleriyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Burada Kılıçdaroğlu, bir bakıma benim sıraladığım maddelerin özetini yapmış. ‘Nefsine hakim olacak’, yani ‘Her şeyi ben bilirim’ demeyecek. ‘Efendim bunu söylüyor, ama inanmıyor’. Nereden biliyorsun? O zaman siz de söyleyin. Bir yerde bu kıstaslar olmazsa itiraz edilebilir. Ben, Sayın Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum bu yönü ile. Bir siyasinin bunu söylemesi erdemdir. ‘Efendim, söyler de yapmaz’. Onu göreceksin; ama bir cumhurbaşkanı adayı ararken işte bu kıstaslarda aramak mecburiyetindeyiz”. 

 

KILIÇDAROĞLU’NA ‘AMİN’ DEMELİLER

 

“Benim kanaatim, iktidarda bulunan arkadaşlarımızın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesine ‘amin’ demeleri icap eder. Onun için bizim bütün önyargılarımızı bir tarafa bırakıp, belirleyeceğimiz kriterler bunlar olmalı. Denetlenebilir bir sisteme geçmek mecburiyetindeyiz. ‘Efendim, biz seçelim de bu yanlış yaparsa vebal omuzlarında’. Vbal onun omuzlarında da sıkıntıyı millet çekecek. Böyle iş olmaz. Yanlış yaptığı zaman düzeltilebilecek bir mekanizma kurmazsak huzur olmaz bu memlekette. Onun için yöneticiler, yanlış yaptıkları zaman hesaba çekilebilmeliler. Yöneticiler, yanlış yaptıkları zaman denetime tabii tutulabilmeliler. Bu iddialar olduğu zaman, ‘Sen de kimsin?’  denmemeli”. 

 

İNANMAYAN İNSANIN ÖZGÜRLÜĞÜ

 

“Biz, birbirimizle konuşabilmeliyiz. Sen barış istiyor musun, istemiyor musun? İkincisi, sen, hakikaten toplumun temelini teşkil eden,  fikir, düşünce, inanç, hürriyetine inanıyor musun, inanmıyor musun? İnanmayan bir insanın hürriyetini teminat altına almazsam, o da iktidara geldiği zaman bana zulmetmekte kendini serbest addeder. Üçüncüsü de adalet. ‘Falanca için nasıl adalet istersin?’ Bu ne demek ya? Adaleti sen, kendi elinde mi zannediyorsun? Adalet, ancak bir mekanizmanın içinde, bir sorgulama, bir değerlendirme kriteri uygulanarak sağlanabilir”.

 

TÜRKİYE ŞARTLARI ÇOK HIZLI DEĞİŞİR

 

“Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu kriterler çok önemli. Kimse bunun karşısına çıkmamalı. ‘Efendim, Kılıçdaroğlu bunu kendi menfaati için veya başka bir maksatla yapıyor’. Nereden biliyorsunuz? Bütün siyasiler çay sohbetinde bir araya gelip farklılıklarımızı konuşabilsek, ne olur?’ Elbette biz bu dünyada da barış olsun, huzur olsun, adalet olsun isteriz; ama esas hedefimiz, öldükten sonra Cenab-ı Hakk’a karşı hesap verebilecek tavrın, uygulamaların içinde olmamızdır. Hatalarımız, yanlışlarımız olabilir. Onun için Allah nasip eder de bir gün bu dediğim vasıflara sahip bir kişi Cumhurbaşkanı olursa, emin olun Türkiye’nin şartları çok hızla değişir. Bu seçimde öyle bir insanın aday olması çok önemli”.   

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Güneş İzol kimdir?

Galip Ömer Kocaoğlu kimdir? İşte Tiktok fenomeni hakkında detaylar!