Kılıçdaroğlu’ndan CHP İl Başkanlığı’na saldırı açıklaması: Kimse üzülmesin

 Mİllet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nu kapıda DSP Genel Başkanı Önder Aksakal karşıladı. İki lider, DSP Genel Merkezi’nde görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek ortak açıklama yaptı.

kilicdaroglu-ndan-dsp-genel-baskani-onder-aksakal-a-ziyaret-1147768-1.

KILIÇDAROĞLU: “HİÇKİMSE KARAMSARLIĞA KAPILMASIN”

İlk açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, “Türkiye bütün sorunlarını kendi öz gücüyle aşabilecek potansiyele sahip olan bir ülke. Dolayısıyla hiçkimsenin karamsarlığa kapılmasına da gerek yok. Göreceksiniz 15 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ye uyanacağız hep beraber. Baharı göreceğiz, güzelliği göreceğiz, birlikte olmayı, kucaklaşmayı, huzuru, farklı düşüncelere saygıyı, siyasal partiler arasındaki dayanışmayı ve karşılıklı söylenen önerilerin ne kadar sağlıklı bir ortamda dinlendiğini göreceğiz. Bütün bunlar bizim açımızdan çok önemli. Düşüncelerimi Sayın Genel Başkanıma ve arkadaşlarına aktardım. Bizi kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

AKSAKAL: “CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Aksakal, “Sayın Genel Başkanım çalışma arkadaşlarınızla birlikte bu nazik ziyaretiniz için teşekkürlerimi sunuyorum DSP olarak. Demokrasinin en güzel tarafı siyari partilerin kendi aralarında diyaloglarının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesidir. Öncelik 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin ülkemize ve milletimize ve tabii ki tüm adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasi geleneklerimize yakışır bir seçim yapılmasını temenni ediyorum. Elbette DSP olarak Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit’ten aldığımız öğreti ve birikimle, milliyetçi vatansever emekten yana sol politikarımızla, yüz yıllık cumhuriyet değerleri, cumhuriyetin Atatürk’ün ilkeleri değerleri ve ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak tam bağımsız Türkiye idealine olan bağlılığımızla da çalışmalarımızı yürütüyoruz. DSP için vatan ve bayrak çok önemlidir. Türkiye’nin kapısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dalgalandığı tek siyasi parti Demokratik Sol Parti’dir. Kıbrıs çok önemlidir” diye konuştu.

“14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran, günümüzde yaşadığımız hadiseleri dikkatle değerlendirdiğimizde en önemli özellik ise, küresel emperyalist yapılarla kadim Türk devletinin arasında bir seçim olduğudur” diyen Aksakal, “Bunu gözden uzak tutmamamız gerekiyor. Cumhuriyetimizin yüz yıllık geçmişi ile hesaplaşma hayalleri kuranlarla DSP elbette ki Türk milletinin bu hassasiyetiyle gerektiği karşılığı her zaman vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ben de Sayın CHP Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı Adayımıza çıktığı yolda hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum. Çalışma arkadaşlarına da göstermiş oldukları bu nezaket için saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İL BAŞKANLIĞINA SALDIRI AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu İstanbul İl Başkanlığına saldırıyla ilgili de, “Arkadaşlar hiçkimse merak etmesin kimse karamsarlığa kapılmasın, emin olun 15 Mayıs’ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak, olayları yaratanlar da sürat ile yakalanıp yargılanacaklar, kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye’de” açıklaması yaptı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Antalya açıklarında batan gemide ‘ağır metal kirliliği’ tehlikesi

Konyaaltı sahilinde güneşli hava yoğunluğu

Konyaaltı sahilinde güneşli hava yoğunluğu