Kındılçeşme’yi halka açın!

Kındılçeşme'yi halka açın!

 Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Bevdağları Milli Parkı içerisinde kalan ve yıllarca halkın kullanıma açık olan Kındılçeşme çadırlı kamp alanını, kamp alanı kullanım kararı getirerek, ‘günübirlik tesisler’ adı altında yapılaşmaya açan Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 05.01.2009 tarihli ‘Beydağları Uzun Devreli Gelişim Planı Revizyonu’na bağlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama planı doğrultusunda bir yatırımcıya tahsis edildiğini belirtti. Açıklamada, “Tahsis alan yatırımcı, alanı halka kapatarak, bungalov adı altında villalar inşa etmeye başlamıştır” denildi.

MAHKEME KARARI ONAYLANDI 

Mimarlar Odası Antalya Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, halka kapatılan Kındılçeşme kamp alanının halka kapatılmasının soylunu açan planın iptali istemiyle Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Antalya Barosu ve 11 belde sakini ile birlikte dava açıldığı vurgulandı. Açıklamada, “Danıştay 6.Dairesi’nce bakılan davada, bilirkişi incelemesi sonucu hazırlanan rapor doğrultusunda 14.12.2010 tarihli kararı ile yürütmenin durdurulmasına, 20.05.2013 tarih ve K.2013/3540 sayılı kararı ile yürütmenin durdurulmasına, planların iptaline karar verilmiştir. Davalı Kültür ve Turizm Bakanlığı, davayı temyiz etmişse de, Danıştay İdare Davalar Kurulu K.2015/304 sayılı kararı ile dava konusu işlemler yönünden mahkeme kararını onamıştır. Ancak bakanlık karar düzeltme yoluna başvurmuştur” denildi.

MAHKEME KARARINI BEKLEMEDEN İŞE BAŞLADILAR 

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin açıklamasında karar düzeltme başvurusunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararı beklemeden ‘Çadırlı Kamp Alanını, ‘Kamp Alanı’na dönüştüren 26.10.2015 tarihli revizyon planını onayladığı, çadırlı kamp alanını kamp alanına dönüştürerek, eski plan kararı ile getirilen uygulamaların aynen korunduğu ve tek katlı bungalov villa yapılaşmalarının yasallaştırılmaya çalışıldığı belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yargı kararlarına rağmen yatırımcıyı kayıran ve yapılaşmayı teşvik eden planlarının iptali için bir kez daha planın iptali için 23.05.2016 tarihinde bir kez daha dava açıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Davaya bakan Antalya 3. İdare Mahkemesi 06.06.2018 tarihli kararı ile planı iptal etmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kararı istinafa götürmüş, Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, 24.04.2019 sayılı kararı ile istinaf başvurusunu reddederek kararı onamıştır. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı temyiz etmiştir.” denildi.

DANIŞTAY NOKTAYI KOYDU

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nce yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın temyiz başvurusunu görüşen Danıştay 6. Dairesi’nin 28.11.2023 tarih ve K.2023/8663 sayılı kararı ile Konya Bölge İdare Mahkemesi’nce verilen karar ve dayandığı gerekçenin hukuk ve usule uygun olduğu, bozulmasını gerektirecek bir sebep olmadığından kararın onaylanmasına kesin karar verdiği vurgulandı.

Açıklamada, “Bu karar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kındılçeşme Çadırlı Kamp Alanı’nı kamp alanına dönüştüren 26.10.2015 tarihli revizyon planının iptali kesinleşmiştir. Kentimiz ve halkımız adına beklentimiz, Kındılçeşme Çadırlı Kamp Alanı’nı eskiden olduğu gibi halkımızın günübirlik alan ve çadırlı kamp alanı olarak kullanabilmesidir. Kındılçeşme ivedilikle halkımızın kullanıma açılmalıdır.”

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
'Tersine Göç' işe yaradı!

‘Tersine Göç’ işe yaradı!

Kocagöz için oturma eylemi

Kocagöz için oturma eylemi