Kira artışında ürküten liderlik

 Gerek Rusya-Ukrayna savaşı gerekse ülke çapında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle konut fiyatları ve kiraları inanılmaz boyutlara ulaştı. Konut kira artışında İstanbul’la yarışan Antalya, Mayıs ayı endeksine göre İstanbul’u geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Mayıs ayı itibariyle yüzde 329 kira artışının yaşandığı Antalya’da zamların en çok uygulandığı ilçe ise Muratpaşa oldu.

ÖĞRETMENLER TAYİN İSTİYOR

Yaptıkları saha çalışması sonucu yabancı uyrukluların çok sayıda konut satın alması ile Muratpaşa ilçesinde yerli halkın kiralık ev bulamayacak hale geldiğini söyleyen Deva Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Özlem Arlıer, “Vatandaşımız ne yapacak” diye sordu. İlçede görev yapan öğretmelerin uzak ilçelere tayin istediğini belirten Arlıer, “15 bin lira kirayı hangi öğretmen karşılayabilir. Bu yaşananlar karşısında hükümet hedefi tutmayan açıklamalar yapıyor” diye konuştu.

KURTULUŞ REÇETESİ HAZIR

Yaz mevsiminin gelmesiyle turist akını olacağını ve fiyatların katlanarak artacağını belirten Deva Muratpaşa İlçe Başkanı Arlıer, “Ekonomik buhran devam ediyor. Yanlış faiz uygulamaları devam ediyor. Pazar fiyatları el yakmaya, çiftçi kazanamamaya, vatandaş geçinememeye devam ediyor” dedi. Arlıer, “Halk bu yaşananlara karşı sandıkta gereğini yapacaktır.  Deva olarak ekonomik programımız hazır, ülkeyi kurtaracak reçetemiz hazır” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
AK Partiden 138 bin 821 mahalle ve köyde eğitim

Antalya Haberleri: AK Parti’den 138 bin 821 mahalle ve köyde eğitim

Bu gece 30 lira olacak!