Korkuteli Haberleri: Vali Yazıcı Korkuteli’de

Vali Yazıcı Korkutelide

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, ilçe ziyaretleri kapsamında Elmalı’nın ardından Korkuteli’ni ziyaret etti.
Vali Yazıcı’yı ilçeye gelişinde Kaymakam Resul Özdemir ve ilçe protokolü karşıladı. Vali Yazıcı, Korkuteli Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek, Kaymakam Özdemir’den ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı, kaymakamlık ziyaretinin ardından Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne geçerek, Kooperatif Başkanı Hasan Can Caran ile esnaf ve sanatkarların mesleki faaliyetlerindeki durumu, talepleri ve sorunları üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Vali Yazıcı, beraberindeki heyetle Korkuteli ziyareti kapsamında Gümüşlü ve Köseler mahallelerindeki tesisleri de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı, “Tarım şehrinde yaşıyoruz. Tohumdan gıda ürünlerine ve hayvancılığa kadar tüm ihtiyaçlarımızı karşılayıp kendimize yetmek zorundayız. Gıda krizinin kapıda olduğu tüm dünya tarafından konuşuluyor. Bu yüzden sizin gibi hayvanın yemini kendi yetiştirip, dışkısını değerlendirerek geri dönüşüm sağlayan ve tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayan firmalarımızın çoğalması gerekiyor. Endüstriyel hayvancılığın ülkemizde artması gerekiyor. Başarılı çalışmalarınız ve profesyonelliğinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Antalya’nın turizmde olduğu gibi tarımda da öncü ve lider bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Türkiye’deki tarımın lokomotifi konumunda. Bu başarının tesadüf olmadığını bölgedeki tarım üzerine çalışmalar yapan firmalarımızı ziyaret ettiğimizde daha iyi anlıyoruz. Bölgedeki firmalarımız üretim süreçlerine son sistem teknolojileri de dâhil ederek tarımda verimi daha da arttırıyor. Tarım Antalya’nın ana sektörlerinden biri. Tarım konusunda öne çıkan birçok firmamız mevcut. Bu firmalarımız öncülüğünde yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla çeşitliliği sağlayarak tarımsal üretimin katma değerini daha da arttırabiliriz. Bu tecrübemizi geliştirmek için daha çok çalışmaya daha çok Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Pandeminin ve sonrasında başlayan Rusya- Ukrayna krizinin ardından tarımın ne kadar stratejik olduğunun bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Vali Yazıcı, Antalya’da tarımın daha da gelişmesi için tüm paydaşlarla ortak projeler ve çalışmalar düzenleyerek, şehri hep birlikte daha ileriye taşıyacaklarını aktardı.

E

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
AÜde 15 Temmuz Ulusal Karma Sergisi açıldı

Antalya Haberleri: AÜ’de ’15 Temmuz Ulusal Karma Sergisi’ açıldı

Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması

Antalya Haberleri: Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması