Korkuteli’nde mantar yetiştiriciliği kursu

Korkuteli’nde mantar yetiştiriciliği kursu

 Kursla ilgili açıklamalarda bulunan Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karatopak, kurslara yoğun katılım olduğunu belirterek, mantar yetiştiriciliği sertifikasının girişimcilik, hibe ve kredi desteklerinden yararlanma, tarım işletmeleri ile gıda sektöründe iş imkanı sağlama açısından önemli avantajlar sunduğunu belirtti.

Karatopak, 30 ders saatinden oluşan kurs kapsamında kültür mantarı ve istiridye mantarı yetiştiriciliği, kompost hazırlama, misel ekimi, bakım, iklimlendirme ve hasat süreçleriyle birlikte hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerinin öğretildiğini ifade etti.

Ürünlerin hijyenik şartlarda paketlenmesi ve pazarlanmasına yönelik bilgilerin de verildiğini aktaran Karatopak, başvuruların devam etmesi halinde yeni kursların açılacağını kaydetti. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kitap okuma yarışmasında zirve Korkuteli’nin

Kitap okuma yarışmasında zirve Korkuteli’nin