KTÖ kursiyerlerinden anlamlı sergi

KTÖ kursiyerlerinden anlamlı sergi

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) – KIZ Teknik Öğretmenler Derneği(KTÖ) Antalya Şubesi’nde açılan el sanatları kursunda farklı teknik ve ipler kullanılarak tığ ile örülen çanta, şapka ve giysiler beğeniye sunuldu.

‘WAYUU TEKNİĞİ’ İLE SANAT

KTÖ Antalya Şubesi’nde açılan, birçok ülkede yaygın olan ve Kolombiyalı yerli kabilesinin adını taşıyan ‘Wayuu Tekniği İle Örgü Kursu’na kadınların ilgisi yoğun oldu. Kursiyerler, kurs öğretmeni Muteber Demirkan’ın öğreticiliğinde Amerika’da bin yıllık geçmişe sahip olan geleneksel sanatın tekniği üzerinde çalışarak çeşitli ipler ve kâğıt ip kullanarak tığ ile farklı tasarımlarda çanta, cüzdan, bardakaltı, kıyafet, kıyafet üstü aksesuar ve daha birçok eserler üretti.

SATIŞ GELİRİ ÖĞRENCİLERE

Sergilenen çalışmaların satışından sağlanan gelirin dar gelirli öğrencilere burs olarak aktarılacağını açıklayan KTÖ Antalya Şubesi Başkanı Sülbiye Bektaş, “Eğitime katkı için derneğimizde birçok etkinlikler yaptık. Etkinliklerden birisi de farklı ipler, kâğıt ip kullanılarak tığ ile çanta, cüzdan, kıyafet, şapka örme eğitimi. Kız teknik öğretmenlerimiz, ev kadınlarımız ‘Wayuu’ tekniği ile dokuma sanatını çok sevdi. Tamamen sabır işi olan bu tekniğin Antalya’da yaygınlaştırılması için de çaba gösteriyoruz” dedi.(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Vali Yazıcıdan Sahil Güvenlike 41 kere maşallah

Vali Yazıcı’dan Sahil Güvenlik’e ’41 kere maşallah’

Kısa devre yapan akü hafif ticari aracı kül etti

Kısa devre yapan akü hafif ticari aracı kül etti