MALATYA,ARSLANTEPE VE GASTRONOMİSİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bu Kültür mirasının haricinde Malatya’nın zengin mutfağı da gastronomi tutkunlarının gözde şehri olmaya başladı.

Arslantepe Höyüğü’nü gezip, Malatya’nın birbirinden lezzetli yemeklerini tatmak isteyenler için birbirinden farklı seçeneklere sahip turlar düzenleniyor. Tatlı Tatil Seyahat Acentesi tarafından mayıs ayından itibaren İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa çıkışlı her hafta sonu THY ile uçaklı butik Arslantepe Malatya turları başlatılacak.2 gece 3 gün düzenlenecek butik turlarla Malatya’nın güzelliklerini ve lezzetlerini artık her hafta görmek mümkün olacak. Bu tur programında Malatya’nın bir çok güzelliklerini görüp lezzetlerini tadacaksınız.

Tura katılanlar taş fırınlarda yöreye özgü kebap ve tavalar damaklara lezzet şöleni yaşatırken  vejetaryenlere hitap eden birbirinden lezzetli bitki yapraklarıyla yapılan sarma dolma ve köfteler farklı lezzetleri arayanlar için çok önemli bir lezzet sunuyor.
Kent merkezine 5 kilometre mesafedeki Yeşilyurt Lezzet Vadisi’nde emsalsiz kahvaltı ve yöresel yemekler sizi bekliyor.

Tabi ki Malatya’da Gastronomi tutkunlarına Şıra Pazarında başta kayısı olmak üzere meyve kuruları ve diğer ürünlerden oluşan farklı lezzetler damaklara ayrı bir tat bırakacak.‘’Tarih ve Lezzet’’ ana başlığıyla Malatya turizme açılıyor ama eğer adrenalin tutkunu iseniz Akçadağ Levent Vadisi’ndeki Cam Teras’tan muhteşem vadiyi izlerken adrenaliniz tavan yapacak. Darende Somuncubaba Cami balıklı göl kudret hamamı ve eşsiz güzellikteki Günpınar Şelalesini görünce ‘’Bugüne kadar neden Darende’yi görmekte geciktim’’ diye hayıflanacaksınız.

Malatya ülkemiz de artık ‘’Müzeler Şehri’’ olarak anılıyor. Dünyanın sayılı Avrupa’nın en büyük fotoğraf makine müzesi tam fotoğraf tutkunları için. Radyo-Gramafon Müzesi, Hamam Müzesi, Malatyalı sanatçılar Ahmet Kaya, Kemal Sunal Anı Evleri, Buğday Müzesi.

Yeşilyurt ilçesindeki Cezaevi, Tekstil, Gastronomi ve Kahve Müzesi sizi başka bir dünyaya götürecek. Malatya Eyvan Gecesinde başta Arguvan Türküleri olmak üzere musiki ile birlikte ‘’Malatya Malatya Bulunmaz Eşin’’ diyerek halay çekeceksiniz.
Arapgir ilçesinde tarih, doğa , gastronomi ve klarnet eşliğinde ki musiki size Arapgir’i keşfetmenin mutluluğunu yaşatacak.

Battalgazi ilçesindeki Ulucami ve diğer Selçuklu eserleri gezdikten sonra Kervansaray da içtiğiniz kahve yorgunluğunuzu unutturacaktır.Kısacası Malatya tarihi dogal güzellikleri bölge illerinden farklı mutfağı vadileri ve dünyaca ünlü kayısı ile size iyi ki geldim dedirtecektir.

Malatya’da konaklama için bir çok 5 yıldızlı otel ve restauranta bulunmakta.Tatlı Tatil Yöneticisi Fatih Oğuz Yücel, bu tur programını yapmalarında Malatya Valiliği başta olmak üzere İl Kültür ve turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıklarının yanı sıra  Malatya Ticaret Odası ve Malatya Ticaret Borsası’ndan büyük destek aldıklarını söyledi. Yücel,  Malatya tur programlarının şimdiden bir çok acente tarafından satışa açıldığını ve büyük ilgi gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

‘’Bu rotasyonu Malatya’yı daha iyi şekilde tanıtmak için yaptık. Malatya’nın bilinmeyen bir çok güzellikleri ve en önemlisi kayısısı öne çıkacak ve yoğun bir misafir kabul etmeye başlayacaktır.’’

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

FEİZA ÖZATAY,GLOBAL TURİZM GENEL MÜDÜRÜ OLDU

AQUAWORLD BELEK OTEL, 2022 YAZ SEZONUNA START VERDİ