Manavgat Haberleri: Manavgat’ın ‘Anka Kuşları’ Projesi

Manavgatın Anka Kuşları Projesi

 

MANAVGAT, (DHA) – MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede ağustos ayında yaşanan orman yagınları sonrası afetzede çocukların ruh sağlığını iyileştirme amacıyla gerçekleştirilen ‘Manavgat’ın Anka Kuşları’ adlı projenin 5. etabında çocuklarla bir araya geldi.

Aşağı Işıklar, Belenobası, Demirciler, Karaöz, Gebece, Oymapınar, Bucakşeyhler, Evrenseki, Ilıca ve Kalemler mahallelerinde yaşayan 2-16 yaş aralığındaki 60 çocuk, Ilıca Meliha Ercan Engelsiz Merkezi’nde buluştu. Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından evlerinden alınıp merkeze getirilen çocuklar çeşitlietkinliklerle keyifli gün geçirdi. Çocuklar, Manavgat Belediyesi’nin eğitmenleriyle resim yapıp,oyunlar oynadı. Çocuklar, dans gösterisi ve hayvanat bahçesi gezisi gibi çeşitli etkinliklerle eğlenceli dakikalar yaşadı. Etkinlikte başkan yardımcısı Mustafa Ceylan ve birim müdürleri de çocuklarla bir araya geldi.

Yangın felaketinin ardından çocukların sosyal yaşama adapte olabilmelerini sağlamak ve onları yalnız bırakmamak için ‘Manavgat’ın Anka Kuşları’ isimli projeyi hayata geçirdiklerini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 5 etaptan oluşan çalışmayla, yangın bölgesindeki tüm çocuklara ulaştıklarını söyledi. Başkan Sözen, “Büyük yangın felaketi sonrasında çocuklarımızı sosyal yaşama dahil etmek için ve onları bir an olsun yalnız bırakmamak için ekiplerimizle projeyi hayata geçirdik. Amacımız, mağduriyet yaşayan tüm çocuklarımıza ve ailelerine ulaşarak onlara destek olmak, yüzlerinde tebessüm oluşturabilmekti. Bugün de tüm çocuklarımıza ulaşmış ve onları mutlu etmiş bir şekilde projemizin son etabını gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Serikte TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Serik Haberleri: Serik’te TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

YÖREX ziyaretçi rekoru kırdı

Antalya Haberleri: YÖREX ziyaretçi rekoru kırdı