Manavgat Haberleri: MATSO Başkanı Güngör, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

MATSO Başkanı Güngör, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı

 

MANAVGAT, (DHA) – MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, öğretmenlerin kutsal bir mesleği ifa ettiğini belirterek, “Türkiye’nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır” dedi.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Güngör mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında başöğretmen olarak Türkiye’nin geleceğini öğretmenlere emanet etmesinin ardından, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım’ı öğretmenler günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Kurtuluş Savaşı’nın ardından bağımsızlığını kazanarak 29 Ekim 1923’te ilan edilen cumhuriyetin kısa sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakarca, cefakarca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlere ait olduğunu dile getiren Güngör, öğretmenlerin büyük fedakarlık ve özveri göstererek, toplumu iyiye, güzele yönlendiren, yarının irfanlı gençlerini yetiştiren, geleceğe hazırlayanlar olduğunu kaydetti.

Başkan Güngör, şunları söyledi:

“Öğretmenlerimizin, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, milli ve manevi değerlerimizi, Cumhuriyet değerlerimizi öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesinde çok büyük emekleri vardır. Öğretmenlerimize bilinen tüm övgüleri söylesek, az gelecektir. Çünkü onlar geleceğin adsız mimarları, yarının yol göstericileridir. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

MHP’li Karakaya’dan kavga çıkaracak sözler

Hem tasarladı hem üretti

Antalya Haberleri: Hem tasarladı hem üretti